Тримата пътници в двата автомобила първоначално бяха живи, макар и заклещени. Служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" със специална техника разрязаха ламарините, за да ги извадят. В едната от колите са пътували шофьорът и жена му, а в другата - само един мъж.

По-късно от полицията уточниха, че е починал 57-годишният водач на форда. Той бил откаран в ловешката болница, но въпреки че му е направена спешна операция е починал. Съпругата му е само с охлузни рани. Другият шофьор също е бил приет в болницата в Ловеч, засега не се съобщава да има опасност за живота му.

Движението по пътя София-Варна първоначално беше напълно блокирано. От полицията съветваха водачите, идващи от столицата, да се отклоняват по обходния път в местността "Стрелките" или Боаза, предаде БТА.
По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че трафикът е възстановен в едната лента. В късния следобяд движението беше напълно възстановено.
Все още не са ясни причините за инцидента.

Катастрофира ТИР, натоварен с около 300 овце
Инцидентът е станал тази сутрин около 7.30 ч. по пътя Симеоновград - Харманли в местността "Азмака", съобщават от Областната дирекция на МВР-Хасково.
Поради движение с несъобразена скорост на ляв завой 44-годишният шофьор на товарния автомобил "Скания" изгубил контрол над управлението и се преобърнал край пътя. От удара той е с порезни рани по тялото и главата. Настанен е в МБАЛ - Хасково без опасност за живота.
Над 100 от превозваните в ТИР-а овце са умрели и ще бъдат извозени до екарисажа във Варна, уточниха от полицията. От там допълниха, че животните са били подготвени за износ в Турция заради предстоящия празник Рамазан байрам.