17-годишният младеж е транспортиран от ареста в Кърджали в Националната следствена служба в София, където предстои да му бъде направена експертизата, съобщи пловдивският вестник "Марица". Тя трябва да е готова до 30 дни.

"Разследването върви към приключване, досега то се води доста изчерпателно, спазват се всички права на Джунеит", заяви адвокатът на младежа Красимир Елдъров. Разрешават се свиждания с бащата и близките роднини, изясняват се всички факти около инцидента, допълни юристът. Според него делото не е от лесните и най-вероятно ще се стигне до обжалване на Апелативния съд в Пловдив.

36-годишната медицинска сестра Невджин Шефкет и 7-годишният й син Енис бяха убити на 22 януари т.г в дома си в Кърджали. Тялото на детето бе открито няколко часа, след като самият Джунеит Шефкет се обадил на Бърза помощ, че е открил майка си мъртва. Впоследствие момчето бе задържано и обвинено в умишлено убийство. Според закона, ако бъде признат за виновен, наказанието на младежа ще бъде редуцирано към по-леко, защото той е непълнолетен.