Това се казва в изявление до медиите на общинския съветник от БСП Георги Кадиев, цитирано от БГНЕС.

Имената на тримата общински съветници бяха замесени в това, че през 2007 г. са били изнудвали Росен Плевнелиев, тогава бизнесмен, за 500 000 евро, за да придвижат негов проект. За изнудването, без имена, съобщи в началото на миналия септември вътрешният министър Цветан Цветанов.
Имената на тримата бяха обявени от Кадиев дни по-късно.

Лично на мен подкуп не ми е искан, такъв не съм и давал. Знаете, че подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци, заяви на свой ред тогава Плевнелиев, който по времето на скандала беше кандидат-президент.

"Никога не съм твърдял, че съм пряк участник или посредник в събитията около изнудването на г-н Плевнелиев. По време на пресконференцията на 16 септември 2011 съвсем ясно посочих източника на информация относно трите гореспоменати имена. По-късно в показания пред прокуратурата този източник се отказа от думите си", се казва в изявлението на Кадиев.

Той припомня, че президентът Плевнелиев също не е подкрепил информацията за корупционен натиск - "въпреки многобройните си оплаквания през 2007 и 2008, поради което прокуратурата отказа да образува дело".

Кадиев обаче смята, че "за съжаление, този случай е на път да остане един от поредните, в които обществото няма да достигне до истината". И  продължава: "Първоизточникът на информацията - президентът Росен Плевнелиев, никога не каза кои са тримата "брокери" от Столичния общински съвет, поискали му 500 000 евро подкуп за имотна сделка със Столична община през 2007 и 2008 година. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, пръв обявил за този корупционен натиск, никога не назова имената на тримата, заявявайки единствено, че са били "трима съветници на важни позиции в СОС". Тогавашният кмет Бойко Борисов, срещал се с Плевнелиев през 2007 и 2008 по повод този натиск, никога не обяви имената на тримата "брокери". Тогавашният председател на СОС Андрей Иванов, също срещал се с Плевнелиев, никога не обяви тези имена. Никога не ги обявиха и посредничилите при тези срещи настоящ народен представител и настоящ издател на вестници".

Поради това считам, че ми е била подадена подвеждаща информация, казва Георги Кадиев и поднася човешките си извинения към тримата. Той изразява надежда с това изявление страницата да се затвори "и продължаваме напред".