Малко след 20 часа в четвъртък на тел. 112  К.К. подал първия сигнал за сериозен инцидент в циганския квартал. Веднага били изпратени екипи на полицията, които установили, че сигналът е фалшив.

Минути по-късно 32-годишният мъж се обадил отново на спешния телефон и обяснил, че кварталът е атакуван от младежи. Полицейските служители отново проверили ситуацията на място, но и този сигнал се оказал фалшив.

Близо три часа К.К. продължил да подава подвеждаща информация на тел. 112. Около 23 часа униформените служители установили местонахождението му и го задържали за 24 часа. Мъжът е криминално проявен. 

Работата по случая продължава.

Заради напрежението в Катуница в много градове имаше протести срещу ромите, някои от които завършиха с инциденти и сбивания. 

Роми пък са изплашени от слухове и не пускат децата си на училище, а някои дори не ходят на работа. Вече има и дело за разпространение на слух. 

МВР призова гражданите да не се поддават на провокативни информации. Заради постъпили сигнали в областните дирекции в страната за инциденти, които при проверка се оказват фалшиви, МВР прикани гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.