Декларацията е основният документ, чрез който беше договорено бъдещото управление на ГЕРБ и РБ.

„Патриотичен фронт” счита, че предложената програмна декларация сериозно се разминава с обсъжданите и приети в хода на преговорите точки от програмите на ГЕРБ и КП „Патриотичен фронт”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Парламентарната група на „Патриотичен фронт” е категорична, че "не може да подкрепи въпросния документ в този му вид."

Постигането на съгласие и подкрепа за стабилно правителство може да бъде резултат само от преговори за съгласуване на програма за управление, обявиха още от ПФ.

Ако ПФ се откаже окончателно да подкрепи правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок, а това не е тактика за постигане на определени искания, тогава коалицията ще трябва да търси гласове от други партии, за да може да събере нужните 121 гласа за гласуване на кабинет. 

По-рано във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов писа, че днес е взел най-тежкото решение в живота си, за да се стабилизира държавата.

Лидерите на ГЕРБ и Реформаторския блок договориха правителството. Премиер ще е Бойко Борисов, РБ ще имат вицепремиер и 6 министри, АБВ също може да получи пост. Договорено е в правителството да има трима вицепремиери и 18 министри. Тримата вицепремиери ще са Меглена Кунева, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. ГЕРБ и РБ са се обединили, че то трябва да изкара цял 4-годишен мандат.

Във вторник вечерта съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев коментира, че той и съпартийците му имат "някои забележки" към кабинета, които ще отправят в сряда към ГЕРБ.

Вижте кои са най-вероятните министри.

АНКЕТА: Одобрявате ли кабинет отново с премиер Бойко Борисов?