Бисер Миланов, който е от Национално движение "Свобода", се закани пред Нова телевизия:

"Ще извадя снимките, където се вижда, че се раздават пари, и ще почна да арестувам хората".

Миланов не показа обаче споменатите снимки. 

Той вече предложи на управляващите "доброволни отряди" да съдействат на полицията. Миланов бе от списъка с протестиращи, които бяха поканени за среща с премиера Пламен Орешарски.

Според Петното на протестите на 16 август (когато бе отхвърлено ветото на президента за актуализацията на бюджета - б.р.) хората не знаели за какво протестират, срещу кого да застанат и попита "какво са видели интелигентните протестиращи в живота, че да са недоволни".

Искаме власт за народа. Която и да е власт, която не работи за благото на народа, ще бъдем срещу нея. Ние сме за народа, никой не мисли за него. Защо не се вземат незабавни мерки? Управляващите не могат да вземат адекватни решения. Трябваше да има арести”, критикува той.

Миланов потвърди, че е осъждан седем пъти, но обясни, че присъдите му били "лепнати".

„Те са следствие от това, че съм се борил с хората, които продават наркотици в държавата и ги закриляха разни полицейски органи. Накрая ме изкараха наркобос“, оплака се той.

По думите му законът за едни е майка, за други е мащеха.

"Не може аз да бъда задържан под стража за един шамар, а Цветан Цветанов да не получи същото за всичките си тежки престъпления. Искам арест за Цветанов
, призова още Миланов.

Миланов бил нарочен от протестиращите, че е провокатор и видя заговор и кампания срещу него в медиите.

„Не искам да ме наричате „Петното“, този прякор беше измислен от службите, евентуално за да ме „индифицират“ като по-нататъчен криминален контингент, който не е съгласен да бъде наведен цял живот, каза той. 

Лидерите на контрапротеста твърдят, че протестите са инспирирани от американския финансист Джордж Сорос, затова Миланов бе попитан знае ли кой е Сорос:

"Според медийното пространство е най-голямото зло за България. Доколкото знам е евреин".

Миланов бе репликиран, че това е антисемитизъм, което той не прие. 

Петното обясни, че не работи нищо. На забележка, че са го видели да идва в телевизията с автомобил Audi Q7, лаконично обясни:

„Едно момче ме бе наело да му върша услуги, за което ми го прехвърля“.

Петното се похвали след последната среща на Орешарски с "протестиращите по списък", че не е прочел нито една книга в живота си, защото "който върви по следите на другите, не оставя път след себе си".