Пред Министерски съвет хората свириха на свирки и скандираха "Oставка" и "Мафия", голяма част от тях развяха български знамена и флага на ЕС .

Някои пяха “Боят настана, тупкат сърца ни”.

Вдигнаха се плакати "70 години комунизъм стигат" и "Лекуваме дебелоочие".

Друг плакат бе със снимка на препълненото с протестиращи “Цариградско шосе” с надпис: “Малко сме. Елате с нас”.

Около 5000 протестиращи се събраха в центъра на София към 20 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера по същото време, пак според МВР, протестиращите бяха 3000.

След вълната от недоволство срещу официалните данни на министерството за броя на протестиращите, пресцентърът на МВР започна да публикува панорамни снимки на протестиращите, които се събират на площад „Независимост".

Малко след 20 ч. шествието стигна до парламента.
Момчета с голям плакат "Оставаме пред парламента до оставка" се опитаха да спрат протеста там, но хората продължиха към Орлов мост и Цариградско шосе, съобщи "Дневник".

Полиция спря шествието преди бул. „Ситняково”, за да могат да минат линейки заради катастрофата, при която такси се вряза в спирка на бул. „Цариградско шосе”.

И двете платна по булеварда се изпълниха с хора, движението бе спряно.
Към 22 ч. част от протестиращите продължиха към Четвърти километър, а друга се върнаха към Орлов мост или се разотидоха.

По-рано група протестиращи се събра пред централата на ГЕРБ. Около 150 души там заявиха, че не са съгласни с новия маршрут на шествието от последните дни и се отправиха по стария маршрут - към централите на политическите партии. Исканията им обаче са същите, уточниха те, предаде Дарик.

Протести има и в други градове на страната.

Полицията спря протестиращите пловдивчани да блокират Централна гара. Причината бе, че нямат разрешение.
Хората от протеста викаха "Ууу",  "Мен не ме е страх" и освиркваха полицаите, които образуваха плътен кордон пред тях.

Протестиращите в Пловдив решиха от днес да шестват с обърнати трибагреници, както се прави по време на война. Идеята е по този начин да покажат на управляващите, че няма да се откажат и ще продължат борбата до край.

Контрапротест

Около 150 души се събраха пред НДК в София с настояване правителството да бъде оставено да работи.

Две подписки съпътстваха протеста.
Досега в подкрепа на кабинета „Орешарски” са се подписали 30 800 души. Имената на 1600 души пък са в другия списък - с искане оставката на президента Росен Плевнелиев.