Това се посочва в разпространено до медиите съвместно изявление на Мартин Димитров и Иван Костов, цитирано от БТА.
Двамата съпредседатели на десния съюз настояват и Агенция "Митници" да обжалва вчерашното постановление на съдиите, което е в полза на рафинерията.
От агенцията вече обявиха, че ще обжалват.

Този съд мотивира решението си изцяло със загубите на компанията, вследствие на отнемането на лиценза, и в същото време пренебрегва тежките щети за държавния бюджет от липсата на контрол върху търговията с горива, подчертават Костов и Димитров. Те припомнят, че "Лукойл" е имал повече от година и три месеца да приведе дейността си в съответствие с изискванията на законодателството.

Евентуални негови загуби ще бъдат причинени от собственото му виновно бездействие, а не от действията на Агенция "Митници", смятат съпредседателите на Синята коалиция. Те са категорични, че толерирането на злоупотребата с господстващото положение на "Лукойл" от институциите на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, прави невъзможно овладяването на скока на цените на горивата и ощетява българските граждани и фирми.

На няколко пъти лидерът на БСП Сергей Станишев определи случващото се около "Лукойл" като театър. Шефът на митниците Ваньо Танов допусна по-рано днес, че решението на съда може да е политическо.