Това става ясно от официално съобщение праз акаунта й в микроблогинг услугата Twitter. Като официална причина за спирането на дейността си хакерите посочват, че "планираното им 50-дневно плаване е приключило". Според експерти в областта на информационната сигурност, цитирани от Би Би Си, обаче те са се уплашили от разследванията и арестите, свързани с тях.

"През изминалите 50 дни спирахме дейността и изкарвахме наяве данни за корпорации, правителства и дори обикновени граждани, а най-вероятно и доста други неща помежду другото, само защото можем", пише в официалното съобщение на LulzSec. Групата, която, както става ясно от съобщението, е съставена от 6 души, набра популярност с атаките си срещу компании като Sony и Nintendo, както и срещу телевизионните мрежи Fox и PBS, ЦРУ и Сената на САЩ, чиито сайтове бяха спрени, както и срещу правителствени страници в други държави, пише Дневник.

Сред изнесените от хакерите данни са конфиденциални документи, снимки и видеа на федералната полиция на Аризона, както и на американския телекомуникационен оператор AT&T.

LulzSec призоваха последователите си да продължат делото им. Само в Twitter групата има почти 280 хил. последователи. "Надяваме се, искаме и дори се молим, че движението ни ще се превърне в революция, която може да продължи и без нас", пишат хакерите. "Молим ви, не спирайте. Заедно, обединени, можем да смажем общите ни опресори и да спечелим свободата, която заслужаваме", пише още в съобщението.