На 11 септември 36–годишният мъж се качи с личния си автомобил на тротоара в созополското село Крушевец и премаза бебешка количка. 11-месечната Красимира, която бе в количката, загина на място.

Стоянов бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, а на 19 септември Бургаският апелативен съд го пусна под домашен арест.

Прокуратурата пък назначи експертиза по метода "Видмарк", която да определи наличието на алкохол в кръвта на граничния полицай към часа на катастрофата. Това се наложи, след като дрегерът, кръвната проба и изследването на урината показаха различни резултати.

От заключението на съдебно-медицинската експертиза се установява, че към момента на причиняване на пътно-транспортното произшествие обвиняемият  е бил в пияно състояние, с концентрация на алкохол 0,58 промила, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас.

По делото е назначена тройна автотехническа експертиза, която следва да даде отговор на въпроса какъв е бил механизма на деянието. Заключението на експертизата следва да бъде изготвено в срок до 14 дни.

След изготвяне на заключението на назначената автотехническа експертиза предстои прецизиране обвинението на Стоянов.

Наблюдаващият делото прокурор и разследващият следовател са взели всички мерки за максимално срочно приключване на разследването.

"Ако резултатът на медицинската експертиза бъде оспорен, най-вероятно ще бъде назначена нова. По принцип при над 0,5 промила се счита, че водачът е в пияно състояние", каза наблюдаващият прокурор Димо Маджаров, цитиран от "Труд".

Самият граничен полицай пък твърдеше пред съда, че не знае какво се е случило.

"Не знам какво се случи, може би техническа неизправност, колата тръгна наляво. Съжалявам много за случилото се", каза пред съдията Костадин Стоянов.

Разказът на майката на прегазеното бебе