Съдът му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи БГНЕС.

Стоянов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. Магистратите преценили, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стоянов е извършил това, в което е обвинен.

Резултатите от алкохолната проба бяха оповестени официално едва днес. В хода на съдебното заседание обвиняемият заяви, че вечерта преди катастрофата е изпил около половин литър вино.

Заради разминаване на пробите за алкохол, взети на граничния полицай, който премаза бебето на тротоара, прокуратурата ще иска нова проба по друг метод, която да установи какво е съдържанието на алкохол в момента на престъплението, предаде БНТ.

Димо Маджаров, прокурор, каза: Алкохолната концентрация в кръвта на обвиняемия според химическа експертиза е 0.3 промила. Алкохолната концентрация в урината е 0.43. Но те отразяват тази концентрация към момента на вземането на кръвта, а не към момента на произшествието.

Прокурорът по делото не коментира разминаването между резултатите от дрегера, който показа 0.63 промила алкохол, но каза че кръв за проба от полицая е взета след повече от два часа след катастрофата.

В залата стана ясно, от 2004 година досега подсъдимият има три акта за шофиране с превишена скорост и един за употреба на алкохол.

Обвиненият Костадин Стоянов поиска по-лека мярка, тъй като имал разширен черен дроб. На въпрос на съдията защо в такъв случай е изпил половин литър вино Стоянов заяви, че прави такова нещо много рядко.

Адвокатът на Стоянов заяви, че досега няма такъв прецедент да се повдига обвинение, преди да е готова авто-техническата експертиза.

По повод твърденията на хората в селото, че колеги на граничния полицай са му давали мляко, за да се разреди алкохолното съдържание, адвокатът Благой Потеров заяви:

"Купени са две кисели млека, но дали са му дадени на него- няма доказателства. Това кисело мляко няма никакво отношение към алкохола, това е фолклор".

Освен това въпреки, че няма опасност да се укрие, съдът преценява, че има опасност той да извърши друго престъпление.

Мярката му не е окончателна и може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд. Ако това се случи заседанието е насрочено за 19 септември.

На 11 септември около 9.10 ч. сутринта 36–годишния служител на Гранична полиция Красимир Стоянов на улица в село Крушевец, Бургаска област, с личния си автомобил блъсна количка с дете. От удара 11-месечната Красимира почина на място.

В събота бе погребението на детето.

Разказът на майката на прегазеното бебе