Красимир Велчев от ГЕРБ каза в кулоарите, че в заповедта на председателя на парламента се посочва, че стаята се отнема, "за да може да се използва пълният капацитет на Народното събрание", предаде "Фокус". Патронът на вратата е сменен.

Стая на "Атака" също била запечатана, но те били предупредени и си взели документите.

В стаята на ГЕРБ работят лидерът Бойко Борисов, както и пиарите на политическата сила, а сега, според ГЕРБ, ще се настанят независими депутати.

Красимир Велчев показа изчисления, според които на депутат от "Атака" се пада над 4 кв. м, на ГЕРБ – по 1,6 кв. м, за депутатите на ДПС близо 2,5 кв. м.

"А новият им партньор – депутатите на Бареков, които услужливо гласуват с мнозинството, решиха да ги възнаградят с по 10 кв. м", подчерта Велчев и определи действията на Миков като "избиване на комплекси", цитиран от БГНЕС.

Димитър Главчев обясни, че в запечатаната стая има и документи за вота на недоверие.

"Не знаем кои хора са влизали и си представете, че може да са подхвърлили нещо", предположи той.

По думите му заповедта за освобождаване на стаята била от преди два месеца и била връчена на сътрудниците на ГЕРБ, но никой не е разговарял с депутатите.

Велчев успокои все пак, че запечатването няма да попречи на утрешното внасяне на вота на недоверие.

Бойко Борисов коментира във Facebook, че Миков взима стаята на председателя на най-голямата партия с най-много депутати, "за да я даде на четвъртия си коалиционен партньор – Цензурата", визирайки "България без цензура" на Николай Бареков. 

"Това, което направи Миков, показва неговата управленска немощ. Той знае, че незаслужено е председател на НС, след като ГЕРБ безапелационно спечели изборите. Днес е взел кабинета ми в НС като е сменил ключалката. С този акт показва безсилие, злоба и страх", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

Тази немощ предизвиквала смях и жал и се закани, че с кабинет и без кабинет ГЕРБ ще спечели изборите.

"По-важното е, че Миков и Станишев превърнаха столетницата в заложник на ДПС и „Атака”, а сега добавят и нов коалиционен партньор. Дават кабинета на двамата депутати, от които очакват подкрепа за вота на недоверие. Загубилите изборите се държат като деребей в НС", възмущава се лидерът на ГЕРБ.

По-късно Миков излезе със съобщение, че е ограничен достъпът до стаи с номера 10 и 20 и не било вярно, че е отнет кабинетът на Борисов, защото нямало такъв.

През последните 25 г. председателите на ПГ никога не са имали кабинети в сградата на НС, кабинетите им са в другата сграда на парламента – на площад "Княз Александър" 1.
В средата на март с писмо Борисов бил поканен да освободи доброволно помещението.

Не било вярно и че е сменена ключалката, както и че към момента стая ще бъде дадена на независими депутати, макар те да били "принудени да работят без помещение".

Миков добавя, че стая 20 е запечатана в присъствието на комисия, без да е влизано, а "всичко в нея може да бъде получено от лицата, които се легитимират като негови собственици".