"Той участва много активно в политиката както до 2000 г., така и до 2010 г., така че в тази посока всичко, което бихме могли да реализираме с лансиране на подобни добри намерения, естествено че то става с помощта на политиците, които са били част от прехода в последните 20 години", каза Цветанов, цитиран от "Фокус".

Повод за призива на вицепремиера станаха думите на държавния глава пред bTV вчера, че акция "Наглите" трябва да има в политиката. Първанов заяви, че връзките на олигархията трябва да се търсят в изпълнителната власт, а не в президентската институция, най-вече до 2000 г., визирайки Иван Костов.

В отговор на думите на лидера на ДСБ, че бившият главен прокурор Никола Филчев е изпълнявал мръсни политически поръчки на Първанов, той заяви:
„На това му се казва: крадецът вика дръжте крадеца. Може би някога трябва да започнем операция "Наглите" в политиката, но това трябва да стане с помощта на медиите, които да извадят кой кой е бил в политиката и кой какво е правил”, каза президентът.

Той бе категоричен, че АБВ няма да участва в местните избори догодина нито с издигането на свои кандидати, нито с листи за общински съветници. Държавният глава обаче уточни, че няма проблем движението да подкрепи мажоритарни кандидати, каквито са кметовете.

Първанов има политическа фиксация върху Костов и заявките му към него са поредното доказателство за това, заяви за "Всеки ден" ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Костов 10 г. не управлява страната, а точно през тези години се роди олигархията през правителствата, които бяха контролирани от Първанов – на Сакскобурготски, а особено на Тройната коалиция, добави той.
ИЗБРАНО