Решението е взето след рутинна проверка на цеха, при която са констатирани съществени нарушения на действащото законодателство, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Фирмата е произвеждала консерви от култивирана маринована печурка, а продукцията ще бъде унищожена, тъй като не е гарантирано качеството и безопасността на гъбите. При проверката не е представена вътрешна мониторингова програма, не са създадени условия за проследяемост и определение на партидите на произвежданата продукция, което може да застраши здравето на потребителите.

Общото количество, което е под възбрана, е 14 558 буркана готова продукция и седем бидона по 220 литра гъби-заготовка, които са в процес на преработка.

Плевенската "Брумо" ЕООД е производител на култивирани печурки от 2000 г. Година по-късно собственикът купува хладилните помещения на неработещия месокомбинат в града и ги преустройва в халета за отглеждане на гъби, сочи справка в сайта jobs.bg. За консултанти са поканени инжeнери от Полша и Холандия, водещи страни в гъбопроизводството.
ИЗБРАНО