Ердоган: Ще превземем Африн до вечерта

stat
12:01  |  14 март 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Реджеп Ердоган очаква войските на Турция да превземат днес Африн Реджеп Ердоган очаква войските на Турция да превземат днес Африн
Сн.: БТА

Президентът на Турция Реджеп Ердоган изрази надеждата си, че турските войски ще превземат сирийския град Африн до края на днешния ден.
Според него, това доказва успешният ход на операция "Маслинена клонка", в която участват редовни турски военни части и отряди на протурската опозиция в Сирия.

Ердоган обяви, че мирните жители на града се евакуират през оставени хуманитарни коридори. Той разказа, че турски военен е загинал, след като е вдигнал от земята коран, под който се оказала бомба. Но не даде повече информация за жертвите сред турските военни.

"От терористи може да се очаква всичко, те не признават религията и са безнравствени", каза още турският президент, цитиран от Анадолската агенция.

Думите на турският президент обаче бяха опровергани от говорител на сирийските кюрди, който определи превземането на Африн днес като "сън и мечта", далеч от реалността.
Последно в По света


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време