Това съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска тази сутрин пред TV7.

Вчера Тодор Павлов заяви, че изобщо не познава Масларова, не й е носил никакви пари и отрече строително-монтажни работи по сградата, заради която тя е обвинена в присвояване на 11 млн. лв., да са били фактурирани, без да са извършени.

"Разбира се, че има такава възможност, защото той не само се отказа от показанията си, а даде коренно противоположни. Освен това искам да обърна внимание на самото му поводение веднага след излизането му от съдебната зала - той избяга, буквално избяга, скри лицито си, което означава, че е притеснен от нещо, но дали от собственото си показания или от друго нещо, не знам", заяви Немска.

Тя уточни, че вероятно наблюдаващият прокурор ще изпрати вчерашните показания на свидетеля в Софийска районна прокуратура, в чиято компетенция са делата за лъжесвидетелстване и там ще преценят дали има достатъчни данни той да бъде подведен под отговорност.

По отношение на това дали след отречените твърдения, че Масларова е получавала огромни суми пари, процесът може да претърпи провал, Немска заяви: "Прокуратурата гледа спокойно на нещата, тъй като свидетелят е разпитан 4 пъти, съдът вече ги е приобщил към доказателствата, а и вчера бяха прочетени в съдебната зала, така че няма как да не ги вземе предвид при произнасяне на присъдата. Друг е въпросът как ще ги оцени".

Прокурорката изтъкна още, че по делото са разпитани общо 30 свидетели, чиито показания ще бъдат изслушани днес и в следващите заседания на делото.
"Има и назначени експертизи, така че прокуратурата не разчита единствено на този свидетел не бива да се правят заключения преди делото да е приключило", категорична бе Немска.

На въпрос дали фактът, че Павлов, който е бил защитен свидетел и е бил крит в Троян, е бил бит от двама неизвестни, говори, че защитата му не била достатъчно добра и че по принцип не може да опази такива хора, говорителката на прокуратурата отговори: "Не смятам така, не може от един-два случая да се прави кардинален извод. Мисля, че колегите от министерството на правосъдието и МВР могат да се справят, защото в противен случай ще сме изправени пред опасността да не можем да съберем доказателства при такъв голям процес".

Самата Емилия Масларова заяви вчера, че иска делото да стигне докрай, за да докаже невинността си. В нейна полза дойде окончателното решение на Административния съд, според което тя не е извършила нарушение на Закона за обществените поръчки.