Случаен минувач е открил телата им на улица в квартал "Витоша", след което е подал сигнал на 112 около 20.30 часа, съобщиха от полицията.

Застреляният мъж е на 48 години, жената е на 42. 

Вижте снимки >>>

По неофициална информация по двамата е стреляно с пистолет, докато слизали от колата си, съобщи БНР. Полицаите са открили осем гилзи на местопроизшествието, предаде Нова телевизия.

Една от основните версии е, че съпрузите най-вероятно са били причакани от стрелеца. Тъй като мястото е изключително тъмно и неосветено, тази сутрин ще бъде извършен втори оглед.

Справка в Търговския регистър показва, че Дамянов е бил собственик на няколко фирми, в една част от тях има и чуждо участие. Регистрирани са и няколко запори от финансови институции, съобщи БТА.

Името му обаче се свързва и с десетки недоволни граждани, които твърдят, че бизнесменът е вземал пари "на зелено" за строежи, а след това не е изпълнявал уговорките си, допълни националното радио.

Миналата година колата на убитите съпрузи е била подпалена. Извършителят обаче не е бил разкрит.

Освен със строителен бизнес, застреляният Митко Дамянов се е занимавал и с търговия с хранителни стоки и е изнасял за Гърция.

Близки на убитите съпрузи разказаха пред медиите, че те не били много богати, нямали и конфликти и не били заплашвани.

На мястото на инцидента бяха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция” комисар Тодор Гребенаров и зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски.

Районът на инцидента бе отцепен от полицията за оглед. Работата по изясняването на всички факти и обстоятелства предстои.