Делото бе разгледано по съкратената процедура, след като подсъдимият се призна за виновен и заяви, че съжалява, предаде БНР. Прокуратурата първоначално поиска доживотна присъда, но при тези условия искането бе намалено на 25 години лишаване от свобода, а присъдата - съответно наполовина.

На 27 октомври 2015 г. 46-годишната Иванка Стоянова и 67-годишната й майка Тонка Желева бяха убити от Радневски в двора на къщата им на ул. „Северна” № 14 в бургаския квартал "Долно Езерово".

Адвокатът на Радневски Камен Кънев заяви пред магистратите, че подзащитният му е имал психични отклонения под въздействието на алкохола и не е съзнавал какво прави, а след убийството искал да се самоубие.

"Основният му мотив бил любовна драма - Иванка била с него само докато имал пари. Останал е излъган, според него, ограбен и в крайна сметка без парични средства, и е стигнал до решение да сложи край на живота си. Но в един момент решава това да бъде взаимно - и тя, и той. Майката просто случайно се е оказала на мястото, където се случва всичко това", обясни Кънев.

Радневски на няколко пъти се е опитал да подскаже, че е способен да направи подобно нещо - месец преди убийството, подпалил колата на Иванка, припомни дъщеря й Анна Стоянова.

"За него нямаше ограничение - влиза в къщата, чука по прозорците, за да я види. Многократно се е случвало", обясни тя.

По 200 000 лева кръвнина поискаха децата на убитата Иванка - Анна Стоянова и Божидар Стоянов. Съдът обаче допусна само молбата на Анна, тъй като адвокатът на сина не представи необходимите документи, че го представлява.