Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града. Акцията е проведена със съдействието на антимафиоти от Русе и служители на полицията в Пловдив.

Около 17 ч. вчера на ГКПП "Дунав мост", при щателна проверка на лек автомобил "БМВ Х 5", координирана със служители на митницата и "Гранична полиция", са били открити 54 пакета хероин с общо тегло 42 килограма.

Пакетите били укрити в предните калници на колата. На място са задържани собственикът на колата - К.И. (44 г.) и 19-годишната му дъщеря И. И. от Карлово.

По същото време в Карлово са заловени и останалите членове на групата - Т.А. (52 г.), осъждан за кражби, обсебвания и измами, и Д.С. (30 г.).

Извършени са обиски на три адреса и в два автомобила в Карлово, уточниха от полицейския пресцентър. По време на операцията, освен намерения наркотик, антимафиотите са иззели общо 1050 евро, множество мобилни телефони, ползвани от членовете на групата, компютърна конфигурация, джип "БМВ Х5" и "Фолксваген Пасат", в който е намерен огнепроводен шнур.

Работата по случая продължават служители от отдел БОП-Пловдив и окръжната прокуратура в Пловдив, със съдействието на ОД на МВР-Пловдив.