Тричленен състав на Окръжния съд е отменил решението на Районния съд в Асеновград, който я отстрани от длъжност. Решението е окончателно, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив, цитирани от БТА .

Срещу Симеонова има повдигнато обвинение за малтретиране на три от възпитаничките чрез затваряне в изолатор или умишлено отнемане свободата на непълнолетни. На директорката  беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева.

Последвалата проверка на Агенцията за закрила на детето установи преди дни, че възпитаници на дома "Таню войвода" са били заключвани в изолатор, имало редовни бяства на деца. Общинска комисия също провери дома и според нея няма нарушения в работата на възпитателите и директорката.

Вече са разпитани голям брой свидетели и връщането на директорката няма да повляе върху хода на съдебното разследване, са част от мотивите на окръжните магистрати.

Пред съдиите Симеонова е заявила, че до момента е била в болнични и после в отпуска и не е имала възможност да влияе на събирането на доказателства дотук. Според изложените данни в съда вече има разколебаване по отношение на показанията на трите момичета, подали жалбите срещу ръководството на дома.

Самата директорка вече заяви, че момичетата са излизали самоволно от дома и са имали сексуални контакти с мъже от ромската махала.