Мъжът, който е биологичен баща само на едното дете, обяснил, че записът е направен от майката без негово знание и поискал съдействие.

По неофициална информация бащата отглежда и двете деца, макар негово да е само едното. Записът пък бил направен, докато момчетата били за кратко при майката.

Веднага след обаждането, от Държавната агенция за закрила на детето са сезирали дирекция „Социално подпомагане” в столичния район "Оборище", където живеят децата.

Бащата е бил насочен към дирекцията, където той се е явил доброволно с двете момчета. Социалните работници вече са започнали проверка на условията, в които те се отглеждат.

По-късно днес стана ясно, че столичната полиция е установила майката от видеоклипа. 19-годишната жена е доведена на даде обяснения за случая. Тя ще бъде задържана по Закона за МВР за срок до 24 часа. След като бъде разпитан и другият родител, в сряда материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата по компетентност.

В шокиращото видео, което взриви социалните мрежи, се вижда, че децата - момчета, са на възраст 3-4 г. Майката ги наставлява да тръскат в пепелника, за да не падне пепелта по килима. Децата едва говорят, а на масата има и шише с биберон. "Това цигари, мамо. Пуши, мамо, пуши!", казва жената в клипа.

Вчера Агенцията за закрила на детето се самосезира по случая и изпрати писмо до ГДБОП за установяване самоличността на майката.

Днес вече видеото е спряно от YouTube, защото съдържанието му нарушава общите условия.