Това стана при изказване на Валентин Касабов от Патриотичния фронт, в което той засегна лидера и депутатите на "Атака'.

От парламентарната група на националистите тръгнаха да се разправят с оратора и се наложи да се намесят квесторите.

Депутатите от "Атака" застанаха пред парламентарната трибуна, където се изказваше Касабов, който нарече Волен Сидеров "перхидролено човече, което си избелва косата".

Това нажежи още повече напрежението в пленарната зала, като боят бе предотвратен от шефката на парламента Цецка Цачева, която прекъсна Касабов, отне му думата и обяви 10-минутна почивка за потушаване на страстите.

Депутатите от "Атака" започнаха да викат "Оставка".

Пред журналисти в кулоарите Волен Сидеров заяви, че Валентин Касабов е бил мъртво пиян на трибуната на парламента, съобщи "Фокус".

Според него председателят на парламента Цецка Цачева е излязла от ситуацията, обявявайки почивката.

„Тя остави този човек, очевидно пиян, да излиза с един просташки език. Обиди към никого не съм отправял. Обиди към Валери Симеонов не съм отправял”, допълни Сидеров.

По-рано председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви в реплика на изказване на лидера на "Атака", че е шокиран.

Какво е това видение, изказвания за кокали, мръвки, сделки, далавери. Не мога да ви позная. Това ли е вашето мислене? Виждате ли друг начин за участие в политиката, освен този, който демонстрирахте от тази трибуна?”, попита Симеонов.

„Когато се обсъжда и се взема толкова важно решение „е неуместно да използвате риториката на лумпените, които сте докарали с тези четири рейса. Не стана тази схема, която разработвахте тази седмица – къде са сделките и пазарлъците и за какво? Имам чувството, че се намирам на магистралата”, каза още Валери Симеонов, цитиран от "Фокус".

В дуплика Волен Сидеров се обърна към Валери Симеонов и обясни, че се е превърнал в „изпечен парламентарист, готов на всякакви сделки".

Вече сте осъден на трета инстанция и пак ще ви осъдя, че обиждате избирателите на „Атака”, каза още той.

Двамата си размениха обвинения за гей порно и "магистралки". Симеонов дори обиди Сидеров на нисък ръст и заяви, че се чувства като "на магистрала сред ощетени магистралки".