Комисията по досиетата оповести днес на сайта си резултатите от проверката на служебното правителство, назначено през март от президента. Тогава Росен Плевнелиев подчерта, че всички са проверени и за никого от тях не е установена принадлежност към ДС.

От данните обаче става ясно, че Божан Стоянов е бил вербуван през юни 1988 година, когато е бил на 25 г. Като агент Младенов той сътрудничил в структурите на Софийско градско управление на МВР и V Районно управление на ДС. Нещо повече - не е бил снет от отчет и след 10 ноември 1989 г. и комисията разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Стоянов и след това.

По-късно от пресцентъра на МИЕТ обаче обявиха, че още на 22 август 2008 г. Комисията по досиетата е издала удостоверение на сегашния зам.-министър, че няма данни той да е бил "щатен, нещатен служител, секретен сътрудник на бившите ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия".
От ведомството са изпратили писмо до председателя на комисията Евтим Костадинов с настояване случаят да бъде изяснен в най-кратки срокове. 

Проверката на комисията е обхванала общо 37 души - министър-председател, виципремиери, министри и заместник-министри в служебното правителство.  По силата на закона 13 от тях не подлежат на проверка, тъй като са родени след 16 юли 1973 г. За никой от останалите, освен за Стоянов, не са открити данни да са били агенти на ДС.

За да влезе в служебния кабинет Божан Стоянов се върна от САЩ, където работеше като финансист и консултант. Името му се свързва с клуба “Българския Великден”, придобил известност при управлението на НДСВ. Стоянов беше управител на специално създаденото за приватизацията на "Булгартабак холдинг" дружество "Тобако кепитъл партнърс". Сделката тогава обаче пропадна заради несъгласието на ДПС.