По-рано днес депутатът от левицата Пенко Атанасов апелира премиерът да "преразгледа отношението си" към Мирослав Найденов и "да освободи земеделския и горския сектор от присъствието му". Нормата на поведение на Мирослав Найденов още от първия ден е лъжа, каза Атанасов.
Вчера от левицата поискаха оставката на Найденов.

Димчо Михалевски опроверга министъра, че на Софийската стокова борса не се продават дърва за огрев. Според него продажбата през стоковата борса на дървесина нарушава държавният интерес. "Ако не се спре търговията на стоковата борса, ще държим лично отговорен премиера", закани се депутатът.

"Не виждам нищо странно в това, че ни критикуват, но странното е кои ни критикуват. Това са Димчо Михалевски - най-големият специалист на света по водни огледала, и г-жа Корнелия Нинова (тя заведе иск срещу него за обида - б.р.), която нейното правителство - понеже е много кадърна - я изгони", коментира Найденов, цитиран от БТА.
През 2010 г. Михалевски поиска да му бъде свален имунитета заради завишаване на цената на т.нар. водно огледало в Кърджали.
"Понеже никой дори в БСП не им обръща внимание, те използват боричканията в тяхната партия, за да коментират нас. Да си гледат тях и да си спомнят какво се случи при тях и какво правим ние", добави Найденов.
Министърът повтори тезата си за "къса памет", визирайки т. нар. заменки по време на тройната коалиция.

Найденов уточни, че предлаганата на търгове дървесина е технологична, а не дърва за огрев. "Технологичната дървесина се сече и добива след няколко месеца, не разбирам какво общо има това с дървата за огрев и твърдението, че цената им се вдига", каза той.
 Министърът припомни, че лично е наредил да бъдат пуснати 1200 кубика дърва аварийно от горските предприятия на 50 лева за кубик, при условие, че на "Околовръсното шосе" същите се продават за 120 лева.