Новината, че сегашният столичен градоначалник ще се кандидатира за втори мандат бе потвърдена от кметството на "Московска" 33, пише Стандартнюз.
Според всички социологически проучвания до този момент Фандъкова е фаворит в обществените нагласи.

Ексобразователният министър Даниел Вълчев пък обясни по-рано днес пред Нова телевизия, че ще се включи в изборите, ако Фандъкова не вземе участие в тях за втори мандат, предаде Livenews. Той не уточни дали това означава, че НДСВ ще подкрепи Йорданка Фандъкова на изборите.
"Това е мое лично решение. Знам, че се говори, че Владимир Каролев ще бъде кандидатът на НДСВ. Скоро ще стане ясно кой ще се включи в изборите", заяви Вълчев.

Иначе той е член на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Меглена Кунева за президент. По този повод бившият министър отчете, че това е първото сериозно име, което се включва в надпреварата.

"Стабилността на кандидатурата на Кунева е толкова сериозна, че дори се забеляза остра реакция от част от управляващите. Започнаха и кампании срещу Меглена в някои медии. Договорки с други партии обаче няма да има, дори и при стигането й до балотаж", коментира той.