В кулоарите на НС Бареков даде брифинг и коментира, че единствената партия, която се държи нормално в цялата ситуация, е БСП, като се изключи ръководството й.

Той предложи лидера на БСП Сергей Станишев, Янаки Стоилов и "старите муцуни" да си ходят и да си поемат младите.

Обясни, че ако успеят да "добутат" 40-50 депутати в следващото Народно събрание, ще им предложи да идват в ББЦ и да правят правителство, а той да управлява.
Бареков се мотивира, че ще му трябват депутати и това е най-реалната опция.

По думите му проблемът на БСП бил лидерът й Сергей Станишев.

"Там проблемът е Станишев, Моника (
съпругата на соцлидера Моника Станишева - бел.ред.) естествено, която му дърпа конците. БСП да се реформира, имат протегната ръка от мен", допълни той.

Според Бареков, ГЕРБ и ДПС вече се били договорили.
Призова лидера на БСП да си подава оставката, защото продал партията си на ДПС.

Нямало как ББЦ да направи коалиция с ГЕРБ, защото това означавало партията му да се разпадне - от ГЕРБ си тръгвали всички.

Бареков каза още, че най-добрият вариант е да спечели парламентарни избори.
Отново поиска такива да има в края на октомври, които, ако спечели, бил готов да състави правителство и да управлява. Призова и да се излъчи служебно правителство от партиите, които са спечелили европейските избори.

"Имаме около 30 човека, подготвени за всички постове в държавата. Всички са експерти, те са завършили по "Харвард", по "Кембридж", хора с много езици, въобще - сериозна работа", похвали ги той.

Прогнозира, че в следващия парламент ще има парламентарна група от 70-80 депутати.

"Този цирк тука да се събират депутатите като овце и наркомани да говорят от трибуната на Народното събрание, това е абсурдна история",
коментира още Бареков.

Не гледал Десислав Чуколов от "Атака", който заяви сутринта, че ГЕРБ, "партията на мутрата Бойко Борисов, работи заедно с партията на капута Николай Бареков" и призова "мутрата да си сложи капута и да изчезва".

Лидерът на ББЦ упрекна „Атака“, че се продали 20 пъти.
Обясни на журналистите, че е мъжкар човек, а проститутките, когато започнат да се предлагат на всеки, им пада цената.

На въпрос за вота на недоверие Бареков заяви, че депутатите му в парламента Светлин Танчев и Румен Йончев ще гласуват срещу правителството.