Информацията беше потвърдена от директора на здравното заведение Орлин Цветков, където е родено бебето, и от д-р Жана Станева, началник на неонатологичното отделение, която се грижи за новороденото, съобщава врачанският вестник "Конкурент".

На 27 декември м.г. жената се почувствала зле и започнала да повръща. Отишла веднага в болницата в Мездра, защото се съмнявала, че има болен стомах или се е натровила. При прегледа обаче лекарите установили, че всъщност Стиляна е бременна и ражда.

Жената веднага е изпратена в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, където след един час родила. Бебето тежи 2100 грама, но е в тежко състояние и лекарите се борят за живота му.
“Състоянието на бебето е проблемно и правим реанимация”, заяви д-р Станева. Според медиците майката е с високо кръвно и не е консултирана по време на бременността. Установява се дали проблемът на детето е от инфекция или има вродени заболявания.

При разговор с лекарите жената казала, че въобще не е допускала, че може да е бременна, защото дълги години не е могла да има деца. Жената имала един брак, през който не успели със съпруга си да създадат поколение. От няколко години живеела с друг мъж и въобще не се надявала, че може да забременее в тази възраст. Докторите пък недоумяват, как не е усетила, че бебето се движи.

Около обяд от неонатологичното отделение на врачанската болница заявиха за Дир.бг, че нямат право да дават информация за състоянието на детето, но правят всичко възможно.