Днес парламентът проведе дискусия по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в областта на регионалната политика. Утре в 13 часа ще бъде гласуването.

Предишният вот - за провал в инвестиционната политика, очаквано беше отхвърлен.

По-рано зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова заяви пред Нова ТВ, че ГЕРБ вече са карикатура на опозиция, защото е несериозно да обявиш линия на поведение "вотове до дупка". 

"Понеже чух г-жа Манолова сутринта да казва, че ние сме карикатури на опозиция - да, така е, защото ние не сме опозиция, ние сме победителите от изборите, а те са карикатури на управляващи. Аз съм по-съгласен да съм карикатура като опозиция, защото съм победил, отколкото, като тях, да съм карикатура като управляващ", коментира Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той каза, че ГЕРБ не обмисля да напусне отново парламента

Той съобщи, че ГЕРБ се готвят да внесат трети вот на недоверие, но темата ще стане ясна в петък. На въпрос дали ще е за здравеопазването, Борисов отговори: "Ще дойде и за там време". 

Вижте снимки от парламента 

Вот по време на Байрям

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че вотът на недоверие се гледа "в един малко по-особен за нас ден - празничен, това е най-великият празник за мюсюлманите" (Курбан Байрам - б.р.).

"Искам да благодаря за този жест, че моите колеги, по изключение, не са при роднините си, защото това е денят, в който ние гостуваме на родителите си. Това е един своеобразен жест на колегиалност, за което аз искам да благодаря на вносителите”, заяви той.

Депутатът от БСП Димчо Михалевски каза, че при управлението си ГЕРБ блестели с отсъствието на регионална политика. 

По думите му общите разходи на общините били намалени с 20%, спадът на дела на общинските разходи спрямо БВП бил 30%, а финансирането, разплатено за програма  "Регионално развитие", били по-малко от капиталовите разходи, предоставени на общините през 2008 г.

„Това правителство не го подкрепяме, ние сме коректив. Внасянето на вота от ГЕРБ го смятаме за демагогия, защото ГЕРБ, БСП и ДПС играят помежду си в комбина. Те гласуваха против да се сложи забрана за идването на пришълци от Сирия, т.нар. бежанци. Когато им е изгодно, си гласуват заедно”, заяви пък Волен Сидеров.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Кой е по-голяма карикатура в парламента?