Иванов, който е оръжейник на групата, е бил осъден през 2007 г. на пробация за притежание на оръжие, обясни в събота вътрешният министър Цветан Цветанов на пресконференцията за залавянето на "Килърите". Той и премиерът определиха присъдата му като "прекалено лека".

Янко Попов-Туци, Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца, Георги Петров и Методи Иванов от "Килърите" са в ареста след повдигнатите им 10 обвинения, свързани с убийството на Юри Галев.

Методи Иванов е сключил споразумение със Софийската районна прокуратура, обявиха вчера от Съюза на съдиите в България (ССБ).

"Който го е направил това, нека да излезе и да си каже. Аз съм сигурен, че полицаите са събрали годни доказателства, за това има присъда. А защо прокурорът е сключил това споразумение - нека главният прокурор го извика и да го попита и да го отстрани, ако трябва”, призова Борисов пред БНР.

Споразумението е одобрено от съдия Виржиния Петрова на 21 февруари 2008 г., обясниха в понеделник от ССБ. Престъплението на Иванов е констатирано, след като той по своя воля е отишъл в полицията, за да предаде двете пушки и пистолета.
"Прокурор Костадинов е приел, че тежестта на деянието изисква наказанието на подсъдимия Иванов да бъде под минимума", съобщиха от ССБ, цитирани от "Медиапул". Към момента на повдигането на обвинението той е бил неосъждан.