Той беше помолен да коментира решението на премиера взетите бонуси да бъдат върнати до петък, предаде БТА. Премиерът заплаши, че ако това не стане, ще последват уволнения или структурни промени в правителството (за министрите).

Справката за 2010 година сочи, че бонуси са получили 12 или 13 министри, заместник-министри или шефове на кабинети.

По думите на Дянков в момента се проверява каква е сумата за 2011 година. Тя няма да е много по-висока, коментира министърът и добави, че е доста малка в сравнение с милионите, които са взимали в тройната коалиция. Там големите пари са минавали през участие в бордове, а както знаете от 2010 година за участие в бордове вече не се плаща, припомни финансовият министър.

За своя заместник - Владислав Горанов, министърът каза, че е взимал пари като представител във Фонд "Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения" и те са от порядъка на 18 000 лв. Средствата ще бъдат върнати, каза министърът и увери, че никой от останалите му заместници не са получавали каквито и да било суми.

Попитан на какво законово основание ще бъдат принудени да връщат парите, министърът каза, че това са политически кабинети и "законовото основание е решение на премиера".
Средствата ще бъдат върнати в сметка на бюджета, а след това ще се реши какво да се прави с тях.

Това е най-лесният начин да се контролира какво става с тези пари, каза министърът и добави, че трябва да се има предвид, че върху тези пари са платени осигуровки и данък, така че нетно трябва да се върнат в това изражение.

По-късно от Министерството на финансите съобщиха, че от днес е открита банкова сметка в БНБ за чужди средства в левове. По сметката ще бъдат дарени всички получени бонуси от министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник-областни управители. Срокът е петък, 2 март.

Министърът на спорта Свилен Нейков не отговори какви бонуси са взимали в неговото министерство. Той отбеляза, че днес са обсъдени възнагражденията за олимпийските медалисти. До момента те са били равни на три пъти минимална работна заплата, а след одобрена промяна в Закона за физическото възпитание и спорта ще бъде фиксирана сумата 900 лв. за олимпийски златен медал. При сребърен ще се взимат 90 на сто, а при бронзов - 80 на сто.
Според Нейков средствата ще бъдат не от бюджета, а от спортния тотализатор.

Министърът на културата Вежди Рашидов коментира, че ако във ведомството му са раздавани бонуси, ще бъдат върнати. Той обаче предположи, че ако е имало, те не са били повече от 200 лева и бе категоричен, че заместниците му не са вземали допълнителни средства.
"Това е най-бедното министерство, държа хора със заплати 400 лева. Мисля като министър-председателя – проблемът е чисто морален. Когато хората са бедни и гладни, мисля, че не е време за раздаване на пари, а за даване на пари", заяви Рашидов. 
Той изтъкна, че раздава заплатата си на бедни, сираци и слепи и пътува в чужбина с 25 долара на ден командировъчни и добави: "Само билетът за един музей е 20 долара и винаги се връщам с липса на мои пари".

Вътрешният министър Цветан Цветанов отново заяви, че в МВР бонуси не са давани и заместниците му няма какво да връщат. Във ведомството са раздавани само награди за общо 58 000 лева, каза той още миналата седмица.