Партия РЗС е подложена на системен натиск и исках да проверя дали хората по места и ръководството имат сили да издържат, заяви по Нова телевизия Яне Янев, цитиран от КРОСС.

В петък Яне Янев и заместникът му Атанас Семов подадоха оставки от ръководството на партията. Вчера единодушно оставките им не бяха приети от Управителния съвет на РЗС. Янев каза още, че е дал възможност на всеки да изкаже позицията си, като единствено Атанас Железчев се е осмелил да се изкаже против, съобщи news.bg

По думите на Янев не е ставало въпрос дали РЗС ще подкрепи кандидатурата на Алексей Петров за президент. Според него за партията е проблем случващото се в страната.
"Системата в здравеопазването е атрофирала, икономиката е в стагнация каквато не е била никога за последните 20 години, сега дори ситуацията е по-тежка от момента, в който падна правителството на Жан Виденов", мотивира се Янев.

Той за пореден път призова за избори „3 в 1" - местни, президентски и предсрочни парламентарни. Янев предупреди, че в противен случай ще настъпи хаос. Лидерът на РЗС посочи, че има данни за масови грабежи на хранителни магазини в периферията на страната и бе категоричен, че полицията е безсилна, като посочи, че тя не е в състояние да открие даже откраднатия му джип.

Вчера, след като получи доверието на колегите си в РЗС, Янев заяви, че няма сила, която да го спре да свали групировката на премиера Бойко Борисов от власт.
"За РЗС е ясно, но и за обществото ще е ясно след няколко месеца, че в ГЕРБ тече тиха война между лагерите на Борисов и Цветан Цветанов, която ще завърши с тежки политически жертви. Цялата истина за това как е структурирана партия ГЕРБ, кой е финансирал политическия и медийния образ на Борисов ще стане ясна на западните ни партньори", закани се лидерът на РЗС.

Днес той допълни, че ГЕРБ в момента далеч не се ползва с предишната си подкрепа и Бойко Борисов не би имал повече от 70 депутати в един нов парламент, затова и премиерът никога не би поискал предсрочни избори.

Няма място за патетични оценки, заяви от своя страна заместник-председателят на РЗС Атанас Семов, цитиран от БНР.
"Ако отговорните политици не отидат при хората, за да ги мобилизират за една по-сериозна реакция срещу абсурдите на управлението, сме обречени те да продължат още много дълго. Иначе вчера не е имало никаква особена вътрешнопартийна драма. То и през цялото време нямаше", каза Семов. 

По думите му "позволяваме да се превръща в национално значим идеал построяването на 100 километра магистрала".
"Никой не спори, че е нужно, но когато едно правителство възторжено строи магистрали и грубо руши академията на науките, това е едно неадекватно и опасно правителство", бе категоричен Атанас Семов.
Според него доверието в кабинета се губи.

Последна актуализация в 10.21 ч.