Оставката на Делян Добрев може да се коментира в няколко аспекта. Всеки съди сам по себе си . За БСП властта е - власт и пари над 100 г. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция във Варна в отговор на журналистически въпрос. 

Делян Добрев е безспорен професионалист и авторитет в града си. Реакцията на партията е разбираема. Той е компетентен от АЕЦ Белене до какво ли не, каза Борисов.

Всички знаят какви са БСП,  избор след избор ги побеждаваме и накрая стигнаха на президентски избори да не издигнат кандидат от партията, каза Борисов. 

Разговарях с Делян Добрев в неделя сутрин. Ние сме длъжни да покажем, че оставката е и морален акт, а след това хората могат да изберат. В партията е добре дошъл, поясни премиерът. 

Според него, темата не се е завъртяла около хората, които са посочвани дали са експерти.  Борисов обясни нещата човешки и образно, че кумът не е това, което е бил - три дни да го взимаш, пред кум вода се не гази, това е един акт за да узаконят младите брака си.

БСП подбира добре подбрани изрази и истини. Има ли братовчедка - има, сложил ли я е, да. Темата как управлява града, обаче не стои. А знаем какви резултати има, каза Борисов.

Оставката е морален акт на Добрев и негово право. В разговора ми с него усетих, че желае да покаже такъв морал. Ние през 2009 г. дойдохме с обещанието да няма роднински назначения. И ако има такива случаи, ще трябва да си отидат.

Но има и други примери. Финансовият министър уволни жена си от финансовото министерство. Моята сестра 33 години е лекар, помолих да не я слагат да управлява и не защото не е професионалист. Тя до ден днешен кълне Москов, но не знае, че аз съм виновен. Дъщеря ми стои без работа. Ако я пратя на частна работа фирмата заминава, ако е държавна, тогава ще бъда гейт.

Сега Добрев дърпайки се от там трябва да докаже кое е клевета. Самата Йончева казва да не подава оставка, защото това не е незаконно, а само не е морално.

В отговор на въпрос бихте ли казали ще искате ли да се оттегли кметът на Хасково Беливанов и Делян Добрев да стане кмет, Борисов заяви:

Не знам дали Добрев ще иска да става кмет. Най-правилно е да има избори в Хасково и Беливанов да си подаде оставката. Той даде пример с Варна. Това е най-добрия начин човек да си изчисти името.

Борисов се възмути и от присъствието на трибуната по време на пресконференцията на БСП в Хасково на Емилия Масларова и попита за какво правосъдие говорим.