Той уточни, че партията му иска подкрепата на всички български мюсюлмани.
"Виждате колко много направихме за смесените райони", изтъкна той след откриването на Музея на социалистическото изкуство в София, предаде "Фокус".

Помолен да коментира това, че ДПС не подаде документи за регистрация в ЦИК за президентския вот, Борисов каза: „Що за партия, която иска предсрочни избори, която казва, че може да управлява, да не си издигне кандидатпрезидентска двойка? Партии, които имат подкрепа от 2-3% според социологически проучвания, участват, за да покажат идентичността си и да участват в битката”.

От партията на Ахмед Доган все още не са обявили дали ще застанат твърдо зад някой от кандидатите за държавен глава или ще призоват симпатизантите си да гласуват по съвест.

"Моят единствен призив, макар че аз никога не се меся в работата на другите партии, е тези от тях, които желаят подкрепата на ДПС, да го обявят. Поне към гражданите е честно ДПС да каже кого ще подкрепи", заяви още министър-председателят. 

В началото на месеца Доган за първи път коментира предстоящите избори и заяви, че очаква от ГЕРБ фалшификации, манипулации и привличане на полицейски структури.

В събота изтече последният срок за регистрация на кандидатпрезидентските двойки - записаха се общо 18.

Гласувайте в анкетата на Дир.бг за президентските избори