Българските медии са напълно свободни. Те могат да си говорят каквото искат, при това напълно безнаказано, изтъкна министър-председателят като подчерта, че в България всеки говори каквото си иска.

"Казал съм, че трябва да се изясни собствеността им и всички проблеми ще бъдат решени". Така Бойко Борисов отговори на въпрос как се е чувствал по време на безпрецедентното шествие в Париж в памет на жертвите от "Шарли Ебдо" като премиер на страната, която е на последно място в ЕС по свобода на словото, съобщи Нова телевизия. 

По-рано Бойко Борисов участва в Марша на солидарността заедно с десетки чуждестранни лидери срещу тероризма и в памет на жертвите на терористичните атаки във френската столица. Той коментира, че Походът е бил послание към целия свят срещу страха и посегателството на словото.

"Всички ценим свободата на словото, затова сме тук", допълни той.

Борисов съобщи, че е говорел с всички лидери, дошли за Марша на солидарността и поясни, че те са притеснени от тероризма. Според него начинът, по който се действа, е брутален, безпардонен и е като невидим враг- трудно се вземат мерки срещу него.

"Никога не е имало рекет към медиите по време на моето управление. Никога не са били давани пари на медии от държавата, докато аз съм бил премиер", каза още Борисов по време на брифинга в българското посолство в Париж.

Попитан дали ще си промени отношението към медиите, Бойко Борисов отвърна: "Аз съм си променил отношението към медиите, просто не си говоря с тях".

Премиерът поясни, че твърденията, че КТБ е станала най-мощната банка точно по време на неговия мандат е "лъжа на Орешарски". "При мен всичко растеше, всички банки", каза още Борисов.