"Догодина ще видим плодовете от това, а магистралите, които строим, ще доведат инвеститори. Няма държава без инфраструктура, в която да има инвестиции, бизнесът няма да дойде в България, ако няма добра инфраструктура", каза още той и изтъкна, че заради това вчера е пътувал 8 часа до Търговище и обратно, където откри завод за автомобилни стъкла, предадоха "Фокус" и КРОСС.

Борисов смята, че още преди 22 години политиците са планирали така да се организират нещата с България, че когато се появят демократични партии, хората вече да са отчаяни.
"Не виждам в следващите години, коя партия, освен ГЕРБ, може да носи политическа отговорност. По-хубаво и по-готино за управляващ, да имаш много коалиционни партньори, да си миеш ръцете с тях, няма, но това е лошо за държавата, лошо за народа. Затова ние си носим своята политическа отговорност – хубаво, лошо, грешки, не, знае се кой е виновен или кой е успял", каза той.

Премиерът отново засегна темата с приближените на предишните управляващи, свързани с Държавна сигурност.
"На всички институции, на ключови места, са поставили хора от бившата ДС - в земеделието, в животновъдството, в другите институции, в медиите. Неслучайно навсякъде са си поставили хора - на всички места да прекършват всички инициативи и да спират устрема на обществото. Виждате, че когато почнахме дори посланиците да връщаме и следваме неотклонен курс – каква яростна съпротива се появи отвсякъде срещу правителството", каза още министър-председателят.

По думите му България в сравнение с "нашите комшии" е значително по-добре.
"На всички ни се иска доходите да нарастват, но за това трябва да заработи икономиката. Стараем се нещата да станат по-добри и те ще станат, неслучайно международните кредитните агенции го потвърждават", каза премиерът и заяви, че се обзалага, че кредитният рейтинг на страната ни ще бъде повишен през май или юни.

Борисов коментира и съдебната система.
"Неслучайно Европа е сложила мониторинг на съдебната система, в същото време това е една независима съдебна система, която никой не може да я пипа, но как е конструирана във времето всички знаем", заяви премиерът.

Бойко Борисов поздрави президента на подкрепа д-р Константин Тренчев за рождения му ден днес.
"Искам да помоля доктора със своята мъдрост да продължи да работи за България. Аз съм човек, който търпи критика, когато е от хора, които също страдат и също се опитват да направят нещо. И на мене ми се иска много от нещата да бъдат по-добри, и се стараем, и те ще станат по-добри, докторе", призова го премиерът, вероятно поради тиражираните твърдения, че Тренчев ще поиска да се оттегли от поста след 22 г. на него.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова също призова Константин Тренчев да не се отказва от лидерското си място.
"Подкрепа" има нужда от своя лидер, а България има нужда от вас", заяви тя.