Според документите, публикувани от "Биволь" за досието на премиера Бойко Борисов, докато Георгиев е работил в ЦСБОП, е вербувал агент Буда. Изданието писа, че след като напуска службата, той става изпълнителен директор в охранителната фирма на Борисов "ИПОН - Агенция за сигурност и охрана", а по-късно - главен секретар в ДАНС.

В писмото чрез пресслужбата на ДАНС Георгиев разказва, че познава Борисов от 1995 г. като ръководител на охранителна фирма и бивш офицер от МВР.
Запознанството ни стана чрез колега от направление "Контратероризъм" в ЦСБОП, на когото г-н Бойко Борисов е бил ръководител на дипломната работа във ВИПОНД-МВР, пише той.

Георгиев добавя, че като ръководител на "Ипон" Борисов е имал отношение към охраната и сигурността на бившия държавен глава Тодор Живков.
"На вниманието на направление "Контратероризъм", в което работех, беше недопускане на посегателства спрямо значими обществени и политически фигури. Прецених, че контактът и срещите ми с него могат да бъдат полезни в тази насока в интерес на службата", обяснява главният секретар на ДАНС каква е била причината Георгиев да осъществи контакт с Борисов.
По-рано днес премиерът каза, че службите са го наблюдавали заради Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, на когото също е бил охранител.

"За да формализирам тези срещи и за да не бъда обвинен в нерегламентирани контакти и нарушаване на действащите вътрешнонормативни изисквания в ЦСБОП, предприех единствено възможните действия по документалното им оформяне. Не счетох за необходимо да уведомя г-н Борисов за така предприетите действия, тъй като отношенията ни на този етап бяха основно колегиални, гледах на тях в перспектива, а и вътрешнонормативните правила не ме задължаваха да направя това", пише в изявлението на Георгиев.

В устен разговор е предложил на Борисов официален статут на извънщатен служител на ЦСБОП. Той обаче отказал с мотив, че тъй като е ангажиран с охрана и на политически фигури, това би било предпоставка да вкара службата в политически интриги.
Но декларирал, че се чувства част от системата на МВР и при нужда винаги ще помага.

Георгиев припомня, че е през май 1998 г. е напуснал ЦСБОП с рапорт по собствено желание поради принципни различия с тогавашния директор Кирил Радев. На работа в МВР се върнал на 10.03.2006 г. със заповед на тогавашния вътрешен министър Румен Петков.
"В ДАНС бях назначен със заповед на тогавашния председател Петко Сертов през април 2008 г. Мисля, че всеки може да направи извод би ли могъл г-н Бойко Борисов да има отношение към кариерното ми развитие", коментира още Георгиев.