Новоизбраните членове на съвета са шефовете на ТЕЦ "Марица Изток" 2 Боян Боев и инж. Георги Христозов.

Срещу Михаил Андонов се води разследване, че като ръководител на НЕК и БЕХ е ощетил държавата със 189 000 лева и сключил неизгодни договори.

През май служебният премиер Марин Райков влезе в спор с депутата от ДПС Делян Пеевски, който го попита защо не е уволнил Андонов, тъй като е виновен за тежкото състояние на НЕК и БЕХ и е уличен, че сключвал договори за юридически услуги с шурея си.

Райков обясни, че е той голям специалист и уволнението му като изпълнителен директор на БЕХ ще има "изключително негативен ефект", освен това е един от свидетелите по делото за АЕЦ "Белене".

Божан Стоянов и Тодор Шопов
бяха избрани за членове на Съвета на директорите на БЕХ на 22 април.

Тогава Стоянов бе зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма, а Шопов е бивш зам.-изпълнителен директор на "Летище София" ЕАД и член на Консултативния съвет на Сметната палата.

Те замениха в борда на БЕХ шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов и Илко Желязков.

Промените служебният министър Асен Василев обясни с необходимостта да се следва насоката - първо да се търсят резерви в енергийната система, а след това да се правят искания за по-високи цени на енергията.

По-рано днес ДКЕВР представи нов модел на ценообразуване, който може да доведе до поевтиняване на ел.енергията през юли. За това са необходини спешни промени в два закона.

Михаил Андонов от 2002 г. бе заместник-главен счетоводител в НЕК ЕАД, а от 2009 година до 2011 г. е главен счетоводител в НЕК ЕАД.
През 2011 г. за известно време е и Изпълнителен директор на НЕК ЕАД.