Стойнев освободи Съвета на директорите на енергийния холдинг

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев уволни Съвета на директорите на БЕХ (Български енергиен холдинг) - Михаил Андонов, Божан Стоянов и Тодор Шопов.

Обратно в новината

Коментари - Стойнев освободи Съвета на директорите на енергийния холдинг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А до кога ще държите Ваньо Танов? Това трябваше да е една от първите изчистени фигури за да ви повярваме!!!

Възнаграждението, което шефа на бек, повтарям възнаграждението за месец, а не заплатата е около 25 000лв.На печелившите -честито!

Още една личност на ДПС във власта Г.Христозов

'ДРАГО' СТОЙНЕВ ДА СИ ИЗВАДИ ДИПЛОМИТЕ И ТОГАВА ДА ОБЯСНИ КАК ТАКА ОСВОБОЖДАВА ХОРА СПЕЦИАЛИСТИ С ТОЛКОВА ОПИТ И СТАЖ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО КОГА Е ПИЕЛ МЛЯКО И СОКЧЕТА....! БОКЛУК СИ СТОЙНЕВ - ТО КАКВО ДА СИ ДРУГО !!!!!!

Драго може и да има икономическо образование, но трудовия му стаж основно е секратарка на Станишев /може и да е отменял чат пат Вагинин/ и парламентарен секретар на бсп. Иначе едни кърлежи се заменят с други кърлежи.

Всеки коментар към Енергийната Мафия е в тяхна полза, защото ги легитимира и се чувстват "велики"! Те просто трябва да изчезнат безвъзвратно и само НИЕ ХОРАТА можем да направим това!!!

Спрете назначаването на заместници и МАХНЕТЕ БЕХ.Всички предприятия в областта на Енергетиката са губещи а БЕХ е печелившо.Няма логика,народа не е глупав.Навсякъде в енергетиката от 4 години е настъпил пълен хаус,защото наистина не се назначават специалисти,а само послушни калинки.Сега какво ще се направи?Ще изгонят кадърните и тези които не прекланят глава и са трън в очите на некадърниците.Ако се проверят специалностите на работещите в енергетиката ще видите какво голямо разнообразие от всякакви професии ,но специалисти добри енергетици са твърде малко.Защо работещите да ходят на борсата,а не всички "консултантите" от БЕХ.ЗАТВОРЕТЕ БЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бих желал да се направи пълна ревизия на този проект, кой, как и зщо е харчил парите ни и защо там има само "един гьол" и вече няма пари за каквото и да е. И си мисля, че трябва да има и осъдени.

Районен съд гр. Стара Загора, удостоверява, че от справка, направена в Бюрото за съдимост при Районен съд гр. Хасково, се установи, че лицето ГЕОРГИ ПЕТКОВ ХРИСТОЗОВ, ЕГН/ЛНЧ: 600801хххх, роден на 01. 08. 1960, гр. Хасково, общ. Хасково, обл. Хасково, гражданство България, настоящ адрес: гр. Видин, общ. Видин, обл. Видин, ул. Цар Иван Асен, , майка, баща Е ОСЪЖДАНО. link https://link/hristozov-tec-marica-iztok.html Крайно време е управляващите да гледат все пак кого назначават - този е за затвора, а те го правят шаф на БЕХ - луда работа

Кога Бех в БЕХ,пада голем смех. ама е време всичките тези да плачат,като народа.

В АЕЦ - Козлодуй "чистка" няма ли да има? Много калинки бяха назначени, като най-голямата е Валентин Николов

Едни хоботи се заместват с други хоботи, докато ни разоряват с измислени таксички за потребление,което не сме правили! В България има политическа криза и то истинска, защото народът не иска да вижда ГЕРБ, Тройната коалиция и Иван Костов, да не говорим за Атака , а това означава, че трябва нови партии да влязат в политиката и да заемат мястото на предишните.

Преди около година пътувах до Германия с автобус и ми направи впечатления навлизайки в Австрия и след това в Германия "горите" от ветропаркове покрай магистралите . Учудвам се на постоянното плюене по ВЕИ. Не мога да разбера и защо са такива високи цените от тях. Като техническо лице се сън наясно , че за един фото волтаичен парк има еднотипни панели и някаква автоматика за присъединяването им към ел.преносната мрежа. Обслужвашия персонал е минимум . С вятърните да речем е малко по сложно - на високо , има въртящисе части и износване, но все пак разходите са минимални, докато да речем за един ТЕЦ съоръженията и персонала са огромно число и има вредни емисии ,постоянна нужда от гориво. Който е решил че енергията от ВЕИ трябва да е толкова скъпа просто е обвързан с някакви структури - друго обяснение няма .

Ами чудете си се! За разлика от Германия,където всичко се пресмята и постоянно се контролира, тук не е ясно кой колко ток добива и колко му се плаща. А се плаща от хора,които няма как да проверят. Погледнете си сметката за ток- от нея 60% са таксички за неупотребен ток, а сметката ви е40% по- малко!

Там не изкупуват енергията от ВЕИ на цена 800 пъти по-висока от тази на АЕЦ !

Няма място за чудене. Вземаме стойността на инвестицията, съпътстващите разходи за година, броя на годините за експлоатация, реалният добив на електроенергия, събираме, изваждаме, умножаваме, делим, степенуваме, коренуваме etc., облизваме си някой или всичките, пръсти - и ето, цената на kW.h е готова!

В германия и Австрия собственици на ВЕИ на са Бориславова, Софиянски и т.н. "видни представители на българския индустриален капитал".

Петков, включи се в нашия клуб "Зелена енергия за зелени глави. Дайте да дадем" Който се включи в нашия клуб купува тока директно от ВЕИ плаща цената на тока по цени на ВЕИ. Дай координати и ела да се подпишеш.

Има нещо което немога да разбера. Зелената енергия която е от природата чиста , безвредна,как тя е скъпа ,а тази която унищожава всичко след себе си недай боже след авария е евтина.Холандците имат зелена енергия и са много добре.Ние с атомна енергия сме много зле .Нещо тука има някакво разминаване.Може ли някой да ми обясни ама простичко за да го разбера.

За да разбереш трябва да мислиш, а мисленето явно не ти е силна страна. Само отвори сайта на ДКЕВР и прочети: цена на тока от АЕЦ 4 ст/кВч цена на тока от Фотоволтаици 70 ст/кВч. Какво повече да говорим.

Продължава отново назначаването на хора в ТЕЦ Марица изток 2 без конкурс и необходимият ценз за това. През годините скандално се промениха изискванията за приемане на работа за да се вкарат нашите хора. Стигна си до там, технически длъжности да се изменят за нашите хора с други такива( фиология, икономика, социология, музика, агрономия каквото се сетите), независимо какви.., а хората завършили техническо висше или средно , които не отговарят на долупосочените критерии биват унижавани. Последният и единсвен конкурс последните 10 години за работа беше проведен миналата година а са назначени хиляди преди това. Критериите са, да си комшия, съселски , роднина и съпартиец на отговорен фактор в централата за да започнеш работа там. В последно време задължително трябва да си от Нова Загора а от седмици, член на БСП?. Няма институция в Европейска България , която да спре тази гавра с правата на гражданите в ЕС. Всички институции си мълчат, защото и те уреждат своите хора, от комисии, министерства, медии, кметове , областни и чак до прокуратура. Българи, до кога ще търпим това!

само в ТЕЦ МИ2. Навсякъде. Дори си мисля, че винаги така ще бъде. Наш човек - това е парола.

Защо този Стойнев вместо да уволнява не сподели в какви взаимоотношения е с монополиста Валентин Златев и Лукоилд-всички сте насрани посерковци.

Едва ли са толкова топли, колкото с Б.Б.

Районен съд гр. Хасково, удостоверява, че от справка, направена в Бюрото за съдимост при Районен съд гр. Хасково, се установи, че лицето МИХАИЛ ЯНЧЕВ АНДОНОВ, ЕГН/ЛНЧ: 600906хххх, роден на 06. 09.1960, гр. Симеоновград, общ. Симеоновград, обл. Хасково, гражданство България, настоящ адрес: гр. София, ж.к. Овча купел, бул. Президент Линкълн 8Б, ет.4, ап. 10, майка, баща, ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНО.

Крайно време e да се разкрият конфликтите на интереси, доходите и обвързаностите на всички ръководители в сектора на енергетиката! А доходите им са доста тлъсти. Например шефът на БЕХ Михаил Андонов за участието си в 7 борда получава по 600 (няма грешка - шестстотин) хиляди лева годишно

Ама аз му давах още толкова от благодарност за извършените услуги!

Смърт за ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, ДСБ. СМЪРТ ЗА ЧЕЗ и ТОПЛОФИКАЦИЯ!

Да липсва от списъка ти партия "Юруш"...

Счетоводителят Андонов беше определен от Б. Борисов за "Енергетик на годината". Представяте ли си....

deant

Орешарски! Братле, какво стана с обещанието от вчера, че няма да има назначения без обществен дебат?!?! Хей ХОРА ОТ ЛЯВО И ДЯСНО - НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ОБЕЩАНИЯТА СА ОТ ДЕН ДО ПЛАДНЕ! ОБЕДИНЕТЕ СЕ ЕДИН ПЪТ ЗА ДА СЕ СПАСИМ ЗАЕДНО!

А бе вие сте интересни хора бе и за кака Пена чистачката ли да ви пита на площада дали да я назначи???

deant

Страхотно сравнение между шефа на Енергийния холдинг и Пена чистачката. Предполагам имат еднаква компетентност по енергетика но не забелязах чистачката да се назначава през Министерството.

Боко все с дебат ли ги назначаваше?

deant

Боко е минало вече. Не приемай, че някой, като не харесва Орешарски е за Бойко. Този оня ден згази лука с Пеевски, обеща че няма да има такива назначения - и хоп днес пак същото.

Трябва да си много прост за да мислиш,че всяко ведомство трабва да дебатира в обществото всичките си действия.Нали много искаме да сме "като на запад",там такива простотии няма,всеки мениджър носи лична отговорност за действията си,не тича по площадите да се обяснява и съответно понася последствията за неправилните си ходове

Районен съд гр. Стара Загора, удостоверява, че от справка, направена в Бюрото за съдимост при Районен съд гр. Хасково, се установи, че лицето ГЕОРГИ ПЕТКОВ ХРИСТОЗОВ, ЕГН/ЛНЧ: 600801хххх, роден на 01. 08. 1960, гр. Хасково, общ. Хасково, обл. Хасково, гражданство България, настоящ адрес: гр. Видин, общ. Видин, обл. Видин, ул. Цар Иван Асен, , майка, баща Е ОСЪЖДАНО.

Другарите хич па никога ли не са чували за конкурси бе.... Е, докато не чуят все ще е така-протести, митинги, а накрая, бой по канчето, натам вървят нещата..мддам

аргументирай минусчето, другарю

не трябва да се оглавява от нови хора, а да се закрие. Това е структура от времето на тройната коалиция, създадена с цел да обира енергийните дружества и да разпределя големи пари към партиите. Ако помните, ББ още като стана премиер се закани да го разформирова до една седмица, ама после разбра за какво става дума и го остави. БЕХ е един цирей в енергетиката, пречещ на дружествата да работят нормално. Мнистърът да провери къде се помещава БЕХ, по какъв начин е настанен там и плаща ли наем на собственика. И още доста неща има да се проверят.

Браво! Христозов е гробокопача на Мини Марица Изток. Този човек е с влог от 3 000 000лв.и сисурно е много честен. Жалко, много жалко другари от БСП, ние Ви повярвахме.

Ето я на Сергея адреналинката. Ама тя много отворена била.

Точно от това ги е страх "интелигентните" протестиращи пред МС! Страх ги е за топлите местенца по софийските администрации, страх ги е от чистката на калинките ,вземайте децата и мотиките и идвайте на село да садите картофи- Това Вашия любим Бойко Ви го препоръча!

Уволнението ок!, но новоназначенията са поредния гаф Пеевски, псевдо експерти и крадци

ДОБРЕ ДЕ, КОГО ДА НАЗНАЧАТ - МАРСИАНЦИ ЛИ ???

И 20-те апостоли да назначат вие пак няма да ги харесате - искате Боко и Цвъко но нема да стане - те колкото и да ви организират да ходите по площадите няма да се спасят от разследване за престъпленията си

20-те апостоли?!? а сега де

Шефът на държавната ТЕЦ 2 Георги Христозов осъждан за валутни престъпления Енигмата ТЕЦ Марица Изток 2: гладна кокошка... златни яйца снася! от Иван Рачев, Клуб Журналисти срещу корупцията Понеделник, 01 Април 2013 14:55 15050 посещения

Христозов е от олигарсите израстнали от кражби в енергетиката от началото на кариерата си, но от 2008 като директор на Марица изток ТЕЦ 2 е недостижим. Проверете му кариерата, и при БСП, тройна коалиция и ГЕРБ той трупа имане като собственик и на ТЕЦ Видахим от далавери захранва партийните хазни и най вече своята, Андонов от големия професионалист в НЕК като счетоводител, разбира и от енргетика. Да а ма не освен от комисионни. Всички ръководни адмистративни служители от 1990 до днес в енергетиката, МС, всички сектори на стопанския живот,парламента, МВР, частни бизнесмени с капитали над 100 000 лв. новоизлюпени арендатори от 1995г трябва да са в трудови лагери или доживотен затвор. Стойнев и ти си от тия като ония!

АКО ОРЕШАРСКИ Е МЪЖ ИЛИ ПОНЕ ИСКА ДА СЕ ДЪРЖИ ПО МЪЖКИ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. ИНАЧЕ НОВИЯ (СТАР) ИКОНОМИЧЕСКИ КРЪГ ПАК ЩЕ ГО СТИСНЕ ЗА ТОПКИТЕ , ОСВЕН АКО НЕ СЛОЖИ МАЯ МАНОЛОВА ЗА ШЕФ НА ДАНС . ТЯ МОЖЕ И ДА НЯМА ТОПКИ НО ПОНЕ СЕ ДЪРЖИ МЪЖКИ!

+++++++++++++++++++

Не разбрахте ли ,че няма да се върнете на власт повече! Навсякъде сте сложили карадливи калинки - ха-ха

Всички са се вторачили в Пеевски, а остава настрани че зам. министърката на Енергетиката Ана еди коя си е дясната ръка (по-дългата) на Р. Овч. - вижте Гуглето и че Христозов е човек на олигархична структура към Корпор. Банка

ГОТВИ СЕ СКРИТА ПРИВАТИЗАЦИЯ В НЕК И ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПАЗАР . ПЪРВО ЩЕ ИМА ОГОРМЕН ШОК И КРИЗА ОТ ЦЕНИТЕ И НА ХОРАТА ЩЕ ИМ ПРЕДЛОЖАТ , ЧЕ ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД Е ПРИВАТИЗАЦИЯ НА НЕК , КОЗЛОДУЙ , ТЕЦ И ДР. АБЕ ПАК РАЗГРАБВАНЕ И ПАК ХОРАТА ЩЕ СИ ГО ПОИСКАТ И НЯМА ДА СЕ УСЕТИМ ОТ КЪДЕ НИ ГО ВКАРВАТ.

В Канада енергетиката е държавна!

НЕ СЕ ЦЕРЕМОНИ С НИКОЙ ИМА И МНОГО СВЕСТНИ УЧЕНИ КОИТО НЕ СА АЛЧНИ НО НЕ СА НАХАЛНИ И КОРУМПИРАНИ ИЗБИРАЙ МЕЖДУ ТЯХ ДРУГОТО Е ОБИГРАНО И АКО ИМ ПОДАДЕШ ПРЪСТ ЩЕ ТИ ЛАПНАТ ЦЯЛАТА РЪКА ГЛЕДАМ ГИ В ОБЩИНА РАДОМИР РАЗДУТА АДМИНИСТРАЦИЯ КОЯТО СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ШАДРАВАНА ПРЕД ОБЩИНАТА

Драгомир Стойнев е изключително свестен човек и много добре подготвенспециалист,много добре възпитан и с много точна и ясна мисъл. Помня го от кампанията през 2011 - прекрасно би било, ако във всички партии се появят по двама-трима като него - така отново ще просветне в тунела, в който ни набутаха апаратчиците и машинаторите от централите.

Като е така, защо позволи да му се месят и да му казват кой да назначава. Със сигурност няма начин Христозов да е негов избор, всички знаят, че той е човек на Корпоративна банка и ДПС.

Драгомир Стойнев е изключително свестен човек? Да ама не!Фактът, че членува в партия, говори, че не разчита на способностите си, а разчита на партията.И се крие зад общата безотговорност.

Сега е момента да се докаже като патриот - нали е учил в Сорбоната и е възможно все пак да е разбрал какво означава да си такъв.

Драго е пич, но в политиката правилата са други!

+++ Така е

Михаил Андонов трябва да бъде съден, а не полекичка да се измъкне!

За разлика от Андонов - Христозов е съден и осъден, но това не му пречи. Важното е да насочва към правилните места паричните потоци.

Ха - ама вие парички сте получавали от там - вие сте за прокуратурата мх

Вчера Орешарски каза, че всички назначения ще се правят след обсъждане. Явно е имал предвид Местан. За друго обсъждане не стана въпрос. Стига долни лъжи, Орешарски! Оставка! Веднага! Или си като Станишев? Ако е така, голям бой ще ядеш!

pompai

пореден гаф с назначаването на Георги Христозов. Виж тук. bivol.bg/hristozov-tec-marica-iztok.html

е, и ?

Освобождава от отговорност, хранилите предната власт и си назначава персонални хранилки...

Хора освобождаване от длъжност означава и освобождаване от отговорност. Трябваше да бъдат уволнени като в същото време им се търси отговорност за нанесени щети.

Освобождаване от длъжност не означава /по принцип/ освобождаване от отговорност

Ами ,то винаги си има крушка опашка !Тоя крадне , оня влачи , на Цветелинка Бориславова голямо коматче , на американците в Гълъбово - пак голямо коматче и на градския остава СМЕТКАТА!

давай Стойнев, мачкай герберунгелската паплач !

Да!!! Щото Христозов и Боян не са само гербери. Те са и с червените, и с герберите, и с ДПС. ТЕЦ2 "цъфти процъфтява" от откато Петър Димитров ги назначи там. И двамата снасяха на всички властимащи. То и затова се задържаха 5 годин в теца.