Това предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА. Трагедията станала в университетската болница в град Майнц, в западната част на страната.

На 11 деца била дадена интравенозно храна, заразена с неуточнена бактерия. Двете бебета, които починали в събота, били в интензивно отделение, тъй като били тежко болни още преди злополучното преливане.

"Напълно шокирани сме от тези събития и поднасяме дълбоките си съболезнования на родителите и близките на починалите деца", заяви главният изпълнителен директор на болницата Норберт Пфайфер.
Той обясни, че хранителните дози са били приготвени специално за всеки пациент във фармацевтичното отделение на лечебното заведение. Били използвани съставки, купени от доставчик.

Води се разследване за установяване на точната причина в снабдителната верига, съобщи Пфайфер. Той разказа, че заразата е била открита при рутинни ежедневни тестове на инфузиите.

Фармацевтичното отделение на болницата спряло да използва смесващата система и съставките, купени от въпросния търговски доставчик, и преминало на продукти от друг производител.

През 2008 г. в Китай четири бебета починаха, а 6244 новородени пострадаха заради опасно адаптирано мляко с меламин. Европейската комисия  предупреди всички страни от Европейския съюз да засилят граничния контрол върху внасяни от Китай продукти и стоки, за не се допусне китайско мляко да попадне в съюза.