Останалите са призовани на служебните си адреси или не им е връчена молба, а това противоречи на закона. По делото следва да се уточнят домашните адреси на служителите и единните им граждански номера, което е задължително изискване за редовността на исковата молба.

Съдът даде възможност на ищците по делото в едноседмичен срок да посочат домашните, постоянните и настоящите адреси на служителите.
Следващото заседание е на 1 февруари, докогато 63-мата работещи в железниците, подбирани според адвокатите им на синдикален принцип, трябва да бъдат редовно призовани и да са получили копие от исковите молби на работодателя си.

Делото бе образувано на 29 ноември по искова молба от "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД и поделенията на дружеството в София, Пловдив и Горна Оряховица срещу 63-ма служители за незаконност на стачката.

Ден по-рано пак в Софийски градски съд бе внесена искова молба от "БДЖ - Товарни превози" ЕООД срещу 10 служители на дружеството, които според управителите са провокирали стачката. Искът бе за установяване на незаконността на обявена, започнала или завършила стачка. Съдът обаче го прекрати като процесуално недопустимо.