ФБР смята, че Пол Кевин Къртис от град Коринт е изпратил по пощата трите писма, адресирани до Обама, сенатора републиканец от Мисисипи Роджър Уикър и представител на съдебната система в южния американски щат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Предварителният анализ показва, че в пощенските пликове с писмата се съдържа отровата рицин. Самите писма включват идентични фрази с упреци към Обама и Уикър.

Писмата и до Обама, и до Уикър съдържали следната фраза:

"Да видиш зло и да не го разобличиш означава да станеш мълчалив партньор в неговото продължаване. Аз съм К. К. (на английски K. C. - инициалите на Kevin Curtis) и одобрявам това послание."

Пощенското клеймо на писмата е от Мемфис, щата Тенеси, с дата 8 април, т.е. те са били подадени една седмица преди атентата в Бостън, при който бяха убити трима и ранени около 180 души.
Въпросният пощенски район включва и части от съседния щат Мисисипи.

Пол Кевин Къртис е бил изненадан от ареста си и твърди, че е невинен, предаде Асошиейтед прес, като се позова на адвокатката му. Къртис бе изправен пред съда по-късно днес. Според адвокатката му той твърди, че е невинен. Тя не е решила дали да иска изслушване за определяне дали Къртис е психически уравновесен, за да се изправи пред съда.
Според Асошиейтед прес мъжът бил убеден, че е разкрил заговор за търговия на черно с човешки органи, и че властите се опитвали да опетнят репутацията му.

Писмата с рицин бяха получени в момент, когато мнозина американци са уплашени след атентата.
ФБР съобщи, че има заподозрян за атентата, чиято самоличност е установена.

Растението рицин съдържа отровния белтък рицин и алкалоида рицинин. Семената му съдържат 45-60% рициново масло. Приличат на семената на боба (въпреки че двете растения са от различни семейства) и ако бъдат объркани и използвани за храна водят до отравяне.