По време на разговорите е обсъдено предстоящото в края на февруари домакинство на България на кръг от Световната купа, предаде „Фокус”.

"Доста разговори водихме, за да изчистим сметките за Световната купа. Това, с което може да помогне държавата за това голямо състезание, е 1,950 млн. лв. от бюджета на спортно министерство и 100 000 лв. от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма чрез реклама. Надяваме се, че на 27-ми и 28-ми да стане едно много добро състезание”, каза Борисов.
По думите му - Япония се бори 8 години да вземе Световната купа, докато в Банско цял свят ще може да наблюдава това състезание.
„Кръгът от Световната купа не може да се проведе без подкрепата на държавата”, категоричен бе премиерът.

Министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че правителството подкрепя състезанието заради туризма в Банско.
„Това е една добра инвестиция в развитието на българския туризъм”, посочи той.

От своя страна Цеко Минев посочи, че целият бюджет на състезанието е 5 млн. лв., от които държавата предоставя 2 млн.
Над 25 ТИР-а ще дойдат в България с оборудване за състезанието. От Румъния ще бъдат наети два спасителни хеликоптери. Обезопасителните мрежи са над 30 км и ще бъдат докарани с около 4 или 5 ТИР-а.
Единственото по-евтино перо в състезанието в сравнение с провежданите в чужбина, е работната заплата на наетите в организацията, която ще е около 1000 лв., посочи Минев. По цялата организация на купата ще работят около 1000 души.

Цеко Минев смята, че събитието е съпоставимо по ранг с най-големите спортни събития е света – турнирите от Големия шлем в тениса и Формула 1, така че рейтингът на събитието в Банско е изключително висок. Над 20 телевизии от цял свят ще предават състезанието. Два дни по два часа ефирно време ще отдели „Евроспорт”.
По четириетажните трибуни ще могат да стоят около 5000 зрители, като през всеки един от дните на състезанието ще има между 10 000 и 15 000 зрители.