От спешния център в града съобщиха, че вчера следобед момчето е прието с множество нахапвания по лицето, слабините, крайниците и тялото, предаде варненският сайт moreto.net.

Направена е първична хирургична обработка, след което детето е транспортирано във варненската болница “Света Анна”. Кучето е затворено в общинския пазар, където още се виждат кървави следи. То ще бъде изследвано за бяс. Инцидентът е станал на място в най-многолюдния квартал на Балчик. Според свидетели животното е домашно. Кучето приближило детето, което се опитало да го изгони, но това предизвикало агресивната реакция на животното.

Пострадалото момче е третокласник в училище “Кирил и Методий”.

Управителят на общинското предприятие “Благоустрояване и комунално стопанство” инж. Екатерина Стоянова съобщи, че от един месец общинския приют е затворен от главния ветеринарен лекар на общината, тъй като не отговаря на изискванията.

Само преди месец първата ефективна присъда за собственичка на кучета, нахапали до смърт 6-годишно момиченце в разградско село, бе намалена от ефективна на условна.