В кулоарите на парламента народните избраници от "Атака" наобиколиха репортерката Мария Цветкова, притиснаха я до стената и настояха да се извини от името на телевизията, че Симеонов е нарекъл българите „лумпени”.

Пръв разправията започна Димитър Димов. Той и колегите му искаха и обяснение за цялостното поведение на Симеонов и партията му.

Цветкова не им остана длъжна и заяви, че са комплексирани от резултата на НФСБ на изборите, цитираха й БГНЕС и "Фокус".

Журналистката, която бе и водач на листата на НФСБ в Благоевград, влезе в спор за политиката на "Атака" и партията й, но депутатите продължиха да говорят един през друг, повтаряйки:

"Вие се продадохте на Бойко Борисов, извинете се на българския народ".


Скандалът бе на път да премине и във физически сблъсък, коментираха репортери от останалите медии.

Квестори на Народното събрание бяха извикани по спешност, за да въдворят ред, но след 10 минути безуспешни опити, в крайна сметка Мая Манолова единствена успя да прекрати разправията.

Дръжте се цивилизовано. Нека да спрем и да оставим хората нормално да си вършат работата”, призова тя депутатите от партията на Волен Сидеров.

Манолова обясни, че не знае как е станал конфликтът. По думите й явно ще се налага тя или шефът на НС Михаил Миков да се намесват, след като няма нормални, етични взаимоотношения между двете страни.
Тя се закани, че ръководството на Народното събрание ще вземе мерки.

Манолова изкомандва хората на СКАТ да идат на една страна, а тези на телевизията на "Атака" - Алфа, на друга. Депутатите на Сидеров попитаха те къде да застанат, съобщи bTV.

След обаждане на лидера им, пред парламента се събраха младежи, облечени предимно в черно. Първо се представиха за служители по чистотата и казаха, че чакат мълчаливо да стане нещо. По-късно са обявиха за охранители на Сидеров.

През май лидерът на "Атака" влезе в словесна схватка с журналиста от СКАТ Теодор Ангелов, а след това и с полицай. Сидеров и негови депутати обградиха журналиста и настояха да се извини за думите на Симеонов, че привържениците на "Атака" са "лумпени".
От телевизията съобщиха по-късно, че Ангелов е изпратен да лекува психическите си травми за два дни в санаториум в Родопите.

Валери Симеонов е в остър конфликт със Сидеров, с когото преди години бяха в "Атака". Напрежението между тях се засили, след като НФСБ за малко не влезе в парламента и поиска касиране на изборите.