При експлозията Велика Димитрова е изгубила част от лявата си ръка, с наранена дясна китка е, пострадала е и челюстта, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Стара Загора.

Жената е в тежък травматичен шок, силно е пострадала лявата й ръка, има разкъсно-контузни рани по главата, китката и дланите, заяви ръководител на реанимационния екип в Университетската болница в Стара Загора д-р Георги Арабаджиев, цитиран от БТА. Според д-р Арабаджиев състоянието на лявата й ръка е такова, че най-вероятно ще се наложи ампутацията й.

Със заповед на изпълнителния директор на "Арсенал" АД Николай Ибушев е сформирана комисия, която да изясни причините за произшествието. Инцидентът е станал рано тази сутрин, при започването на работния ден.

Жената е пренасяла взривно вещество от склада към цеха, когато се препънала, паднала и то избухнало.
Два екипа - на казанлъшкия спешен център и на Университетска болница в Стара Загора се борят за живота на Димитрова. Към Казанлък отпътува и екип на ВМА.

Според заместник-директора на Военен завод 4 Иван Илиев става дума за производствена авария.
"Стана в началото на работния ден - така започва трудовия процес и нашата първа задача беше да се постараем да транспортираме пострадалата до най-близкия здравен пункт и това и направихме. Смятаме, че медицинските лица, които са по-компетентни, полагат максимум усилия да се стабилизира състоянието", допълни той.

Колегите на пострадалата са много разстроени от случилото се.

За да се запознаят с причините за произшествието на мястото на взрива е сформирана комисия от представители на "Арсенал" и инспектори от Инспекцията по труда в Стара Загора. Разследване по случая започна и полицията в Казанлък.

В началото на август 2008 г. серия от взривове избухнаха в склад на "Арсенал"-Казанлък. Тогава нямаше пострадали и жертви, тъй като складът за готова продукция не е бил в режим на работа и в района не е имало работници.

Последна актуализация в 15.20 ч.