Според директора на лечебното заведение д-р Николай Колев, жената дълго време ще се възстановява от шока. Тя е с ампутирана ръка, извадено око и множество рани от осколките.

От Областната инспекция по труда в Стара Загора са съставили два наказателни акта на "Арсенал" и са затворили две от производствените линии в завода в Мъглиж. Единият от актовете е обжалван в законния срок пред инспекцията. Санкцията за подобна трудова злополука е от 1500 до 15 000 лева.

Изпълнителният директор на оръжейната фирма Николай Ибушев заяви, че голяма част от текстовете на Инспекцията по труда са пожелателни, а имало и процесуални пропуски в актовете.
"Арсенал" ще обжалва и пред съда
наказателното постановление, защото в противен случай до края на месеца трябва да бъде затворен целият завод, в който работят 1 300 души.

От Териториалното поделение на НОИ едва днес са изпратили инспектор на мястото на трудовата злополука. Ако тя бъде потвърдена, пострадалата жена ще получи обезщетение по закон и съответната инвалидизация.

Това е поредната експлозия в оръжейния завод. В началото на юли 53-годишната Велинка Димитрова издъхна в болница, след като 20 дни по-рано бе тежко ранена при взрив в мъглижкия филиал на "Арсенал". Вследствие на експлозията бе откъсната едната й ръка и пръстите на другата ръка.  Жената получи и тежки изгаряния по тялото.