Той заяви това в интервю за телевизия Те Еф 1 тази вечер, съобщиха световните агенции. Строс-Кан заяви, че сексуалният контакт "не е включвал насилие, принуда или агресия" и че Нафисату Диало е излъгала.

Това бе първото телевизионно интервю на Строс-Кан след завръщането му във Франция. Той изтъкна, че случилото се между него и камериерката Нафисату.

Камериерката отправи обвинения срещу Строс-Кан за опит за изнасилване, но обвиненията отпаднаха заради недостатъчната правдоподобност, което означава, че делото не може да продължи.
62-годишният Строс-Кан подаде оставка като ръководител на МВФ през май след по-ранния му арест.
Преди ареста му се очакваше Строс-Кан да бъде силен съперник на предстоящите президентски избори на настоящия президент Никола Саркози.

В интервюта за Те Еф 1 Строс-Кан заяви още, че иска да бъде президент, но няма да се кандидатира. Той добави, че "ще отнеме време да разсъждава върху бъдещата си кариера".

Освен случая с Нафисату Диало срещу Строс-Кан бяха повдигнати обвинения от френската писателка Тристан Банон за опит за изнасилване през 2003 г. Той от своя страна отхвърля обвиненията и подаде жалба за клевета.
По-рано официален източник, запознат с разследването по случая отрече, че е извършил опит за изнасилване, но "призна, че е дал знаци, че иска сексуален контакт с него, без да даде много подробности за природата на тези знаци".

Разследването по твърденията на Банон продължава, затова Строс-Кан отказа да говори повече на тази тема.