Докато областният лидер на ДПС Бахри Юмер говореше от трибуната за миналите събития, привърженици на Касим Дал започнаха да го освиркват,  предаде БНР.

Няколко души, водени от другия изключен от ДПС депутат- Корман Исмаилов, вдигнаха плакат "Агенти и доносници на ДС - вън от ДПС", съобщи "Дневник".

В това време симпатизанти на движението започнаха да избутват хора на Дал и да ги ритат и блъскат. За да не виждат тези на трибуната какво става пред тях, гледката беше закрита с огромни плакати на ДПС-Стара Загора. Само намесата на полицията предотврати боя между двете групи.

Конфликтът между симпатизантите се получи, въпреки че час по-рано самият Касим Дал, който също е в Джебел, заяви, че няма да бойкотира проявата. Според него всички присъстващи са селски кметове и активисти на ДПС и са взели мерки да няма провокации.

В първа публична изява от месеци насам, лидерът на ДПС посвети голяма част на Дал: "Рядко съм се отвращавал, но да гледаш някого, да го пазиш, да се грижиш за него, дори чадър да му правиш и той да тръгне без чувства за благодарност - изпитвам отвращение."
Доган се извини за грешката, която е направил - че е допуснал в партията "такива хора, които освен ясла, хазна, не виждат друго и като им вземеш играчката, яслата, почват партии да правят".

Нито веднъж в 9-минутното си изказване Доган не произнесе името на Касим Дал, а заяви, че "сред нас са се появили определени елементи, които искат да правят нови партии и да цепят ДПС".

Той прогнозира предсрочни парламентарни избори в края на тази или началото на следващата година, тъй като управлението на ГЕРБ е пълен провал и сигурно ще загуби изборите за президент наесен. Без нас не може да се избере президент и ще имаме много високи изисквания към профила на бъдещия кандидат, заяви Доган, цитиран от БТА.

По-рано Касим Дал обеща да даде голям урок на ДПС на предстоящите избори. Той направи това на среща в Кърджали, на която присъстваха над 400 души, повечето от които бяха докарани от Северна България, пише Медиапул.