Държавният департамент предупреди, че е необходимо да бъдат бдителни в това отношение навсякъде по света, тъй като американските граждани са основна цел на терористите.

Отбелязва се, че най-голям риск съществува по време на спортни състезания, политически митинги, демонстрации, различни тържества, в хотели, училища, клубове, ресторанти, паркове, религиозни обекти, търговски центрове, туристически атракции, летища и други транспортни центрове.

Тъй като терористичните атаки, политическите сътресения и насилието се случват често без предупреждение, Държавният департамент препоръча на американските граждани да поддържат високо ниво на бдителност и "да предприемат необходимите мерки за повишаване на сигурността им по време на пътуване".

Предупреждението замества подобен документ от 6 март 2017 г.
 
Гражданите на Съединените щати са призовани да проучат много добре информацията за съответната страна, в която ще пътуват, преди да заминат за нея, на уебсайта на Държавния департамент, както и да се запишат в специална програма, която им позволява да изпращат съобщения и може да определи местоположението им в случаи на извънредни ситуации.
 
Терористични групи като "Ислямска държава" и Ал Кайда, както и техните поддръжници, възнамеряват да атакуват американски граждани, където и да се намират те.
"Екстремистите могат да използват конвенционални или неконвенционални оръжия, за да атакуват американски граждани или за частните интереси", се казва в изявлението.