Заради ниските температури от вчера в Индиана, Мичигън и Уисконсин са затворени училищата, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Затворени за движение са и редица пътища. Летищата в засегнатите от снежната буря райони отмениха хиляди полети.

Температурите от минус 11 градуса по Целзий обаче не разубедиха стотици фенове на американския футбол да се наредят на опашка за билети за мача между отборите на "Минесота вайкингс" и "Ню Йорк джайънтс". Срещата бе преместена в Детройт, след като покривът на стадиона на домакините от Минеаполис "Метродоум" се срути под натиска на натрупалия сняг. Бурята образува снежна покривка от 60 сантиметра, преди да се насочи на изток и да донесе сняг в части от щатите Охайо, Пенсилвания и Ню Йорк.

Снежната буря се е насочила на изток и в близките дни се очаква да достигне щатите Ню Йорк, Пенсилвания, Кентъки, Тенеси, Западна Вирджиния и Вермонт.

В щата Вашингтон, в северозападната част на САЩ, пък опасността от наводнения и кални свлачища принудиха железопътната компания "Амтрак" да спре редица влакове.
Рязкото затопляне на времето, придружено от проливни дъждове, се дължи на влажни и топли въздушни маси, които се придвижват на север по тихоокеанското крайбрежие на САЩ от Хавай.

В България няма бедстващи райони, но екипите на „Гражданска защита” са работили тази нощ по сигнали за аварирали заради снега автомобили, предаде "Фокус". Повечето случаи са били поради неподходящи гуми, изтощени акумулатора и не приготвени за зимните условия охладителна и горивна система на автомобилите. От службата призоваха гражданите да се съобразяват със зимната обстановка и да тръгват на път с подготвени за експлоатация в есенно-зимни условия автомобили.

Инцидентите най-вече са били в Кюстендил, Кърджали, Смолян. Югозападна България е била най-засегната от валежите и там са повечето случаи на закъсали коли. В София не са станали тежки произшествия, при които да е търсена намеса на „Гражданска защита”.

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че изпълнява заръката на Бойко Борисов и тази година фирмите, които отговарят за снегопочистването, ловят снежинките във въздуха.